‘Op avontuur in een andere cultuur!’

SIW Internationale Vrijwilligersprojecten is een veelzijdige Nederlandse uitwisselingsorganisatie zonder winstoogmerk (ANBI).

SIW ontvangt al ruim zestig jaar buitenlandse vrijwilligers op diverse projecten in Nederland en zendt Nederlandse vrijwilligers uit naar projecten over de hele wereld.

Ruim zeventig enthousiaste, betrokken vrijwilligers zetten hun kennis en ervaring in tijdens de voorbereiding, begeleiding en evaluatie van jouw droomreis.

Onze missie

Het is de missie van SIW om mensen te stimuleren hun horizon te verbreden. Dit doen we door vrijwilligers in contact te brengen met andere culturen. Zo wil SIW intercultureel begrip vergroten, bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling van vrijwilligers en hen aanmoedigen zich belangeloos in te zetten voor een betere samenleving. Dat kan via onze Nederlandse projecten of in het buitenland via de projecten georganiseerd door ons partnernetwerk. SIW is er voor en door vrijwilligers!

Service_missie

Lees meer over:

Wat maakt SIW anders dan andere reisorganisaties?

  • Écht internationaal: maximaal twee Nederlanders op één project
  • Eindeloze mogelijkheden: projecten van twee weken tot twaalf maanden
  • Goedkoop én betrouwbaar: non-profitorganisatie met zestig jaar ervaring
  • Enthousiaste voorgangers: SIW is “Vrijwilligersorganisatie van 2015”
  • Persoonlijke begeleiding: in binnen- en buitenland
Lees verder

Corine organiseerde het 'The Art en Music Festival' in Marokko, Yvette gaf les op een tempelschool en verzorgde olifanten in Thailand, en Mathias werkte met wilde dieren in het Big Cat Sanctuary in Amerika. Waar wil jij het liefst je handen uit de mouwen steken? Doe inspiratie op met ervaringsverhalen van oud-reizigers.

Lees verder

Of je nu alleen of samen op reis gaat: contact met andere SIW-vrijwilligers is leuk én leerzaam. Daarom organiseren we elke twee maanden een Community Day voor toekomstige vrijwilligers en oud-vrijwilligers.

Lees verder

Naast projecten in het buitenland, organiseert SIW projecten in Nederland voor buitenlandse vrijwilligers. Onze Nederlandse projecten in het kort:

  • Groep van tien à twintig vrijwilligers
  • Twee getrainde Nederlandse projectleiders
  • Deelnemers werken gemiddeld zes uur per dag, vijf dagen per week
  • Projecten vinden voornamelijk – maar niet uitsluitend – in de zomer plaats
  • Excursies naar typisch Nederlandse plekken, zoals het Anne Frank huis
Lees verder

SIW werd opgericht door drie studenten op een zolderkamer, in de nasleep van de watersnoodramp van 1953. Inmiddels zendt SIW al ruim zestig jaar Nederlandse vrijwilligers uit naar projecten over de hele wereld. De zolderkamer is vervangen door een eigen pand in de binnenstad van Utrecht, en de drie studenten door ruim zeventig enthousiaste vrijwilligers.

Lees verder

SIW werkt op non-profit basis en ontvangt geen structurele subsidies. Door de inzet van vele enthousiaste vrijwillige medewerkers kunnen de kosten laag worden gehouden. Partnerorganisaties waarmee we samenwerken bij het organiseren van een Nederlands project hebben meestal een beperkt budget beschikbaar om het vrijwilligersproject te financieren. Om culturele uitwisseling te blijven stimuleren is extra steun altijd welkom.

Lees verder