Corine organiseerde het 'The Art en Music Festival' in Marokko, Yvette gaf les op een tempelschool en verzorgde olifanten in Thailand, en Mathias werkte met wilde dieren in het Big Cat Sanctuary in Amerika. Waar wil jij het liefst je handen uit de mouwen steken?

Bij SIW vinden we het belangrijk om onze vrijwilligers zo goed mogelijk voor te bereiden op hun avontuur in een andere cultuur. En wie kunnen dat beter dan onze oud-reizigers? Lees hier per regio een aantal ervaringsverhalen en laat je inspireren!

Wiskunde en gymles geven in Kenia

Vera vertrok naar Kenia en gaf les in gym en wiskunde, poetste ziekenhuizen en maakte kennis met de Keniaanse cultuur.

Handwerken en huiswerkbegeleiding in Peru

Marjon vertrok voor zeven maanden naar Peru, en werkte mee aan maar liefst drie vrijwilligersprojecten.

Migranten bijstaan in Mexico

Vrijwilligster Daphne vertrok voor drie maanden naar Mexico. Daar werkte ze in een herberg voor migranten op doortocht naar de Verenigde Staten. Een bijzondere ervaring om nooit te vergeten!

Werken met kinderen in Roemenië

Grytine deed een EVS-project in een bergstad in Roemenië. Zij werkte met jongeren en kinderen bij een organisatie die de talenten in de lokale gemeenschap wil stimuleren. Zij heeft haar project als een groot avontuur ervaren.

Op EVS in Brussel – werken met asielzoekers

Simone was een jaar EVS-vrijwilliger in een asielzoekerscentrum in Brussel. Haar ervaringen op het project, zoals het uitwisselen van poëzie en verhalen, zijn indrukwekkend.

Moeder en dochter drie weken in Haïti

Deze reis brachten we onszelf naar de kinderen om met hun activiteiten te doen en om van hun te leren dat je met zo weinig toch blij, gelukkig en dankbaar kan zijn.

Engelse les geven op een Thaise tempelschool

Yvette vertrok in 2014 naar Thailand om Engelse les aan kinderen te geven. Zelfs de Thaise leraren kwamen bij haar in de klas zitten om van haar te leren!

EVS bij milieuorganisatie in Letland

Janny wilde graag switchen van sector en in het buitenland werken. EVS was voor haar -naast een geweldige ervaring- een opstap om dat te bereiken.

Lesgeven en thee drinken in Marokko

Josien gaf Engelse les in Marokko, maakte prachtige uitstapjes en dronk thee met héél veel suiker.

Schuren en schilderen aan een tweemaster

Uiteindelijk kwam er meer thuis dan dat er weg ging. Ik heb een twee geweldige weken gehad, veel ervaring opgedaan en veel over mijzelf geleerd.

Olifantenproject op Sumatra

Op de rug van een olifant gingen we dwars door de jungle met onderweg slangen, apen en enorme vogels, wederom een onvergetelijke ervaring.

Klussen en Engelse les geven in Indonesië

Met haar Indonesische achtergrond was het voor Joyce snel duidelijk: ze ging vrijwilligerswerk doen op een school in Indonesië!

Leren over hiv en aids in Oeganda

Susie vertrok voor zeven maanden naar Oeganda. Ze leerde alles over het runnen van een ngo, en over hiv en aids.

Lesgeven, yoga en ayurveda in India

Na onze eerste yogales maken we een rondje langs de klassen waar de kinderen les krijgen. Nou, we zijn meer dan welkom! Alle kinderen lachen en giechelen ons toe.

Natuurbescherming in Griekenland

Negen maanden in Griekenland, waar ik veel heb geleerd en gezien over de dingen die spelen omtrent milieu in deze regio en over het doorzettingsvermogen en gastvrijheid van mensen, zelfs in economisch moeilijke tijden.

Spaanse les en werken in een Peruaanse jongensgevangenis

Acht maanden naar Peru om Spaanse lessen te volgen en te werken in een jongensgevangenis. Een onvergetelijke ervaring volgens Manon!

Werken op een Thaise school voor kinderen met een beperking

Na lang twijfelen vertrok Boaz naar Thailand om te werken op een school voor kinderen met een beperking, ontmoette fantastische mensen en ontdekte een ander Thailand!