Dit is een project op maat

Wil je voor langere tijd een project in het buitenland doen, of wil je het project combineren met een taalcursus of een rondreis, maak dan kennis met de mogelijkheden van de Op Maat Projecten. Of het nu gaat om één maand of een heel jaar, bij SIW kijk je samen met een regiospecialist welk project het beste bij jou past. Dankzij het selectie- en voorbereidingstraject begin je goed voorbereid aan je avontuur. De start- en einddatum van de projecten zijn flexibel, waardoor het project geheel voor jou 'op maat' kan worden samengesteld. Bekijk hieronder een selectie van de verschillende langlopende projecten:

Bekijk alle voorbeeldprojecten

Ervaring

Zo werkt het

Interesse in een Project op maat? Meld je dan meteen aan! Binnen enkele dagen zal er contact worden opgenomen om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. Houd er rekening mee dat SIW werkt met vrijwilligers, waardoor het soms iets langer kan duren.
Onze vrijwillige regiospecialisten gaan samen met jou kijken welk project het beste bij jouw wensen aansluit en welke voorbereiding je hiervoor nodig hebt. Zo kun je aangeven waar je graag heen wilt en welke data je graag weg zou willen.
Zodra je de keuze voor je project hebt gemaakt en het inschrijfgeld betaald is, zetten wij je aanvraag door naar de betreffende zusterorganisatie. De buitenlandse zusterorganisatie beslist dan of je geplaatst wordt. Binnen uiterlijk twee weken na aanmelding krijgt SIW bericht hierover. Mochten je niet geplaatst kunnen worden op het project van je keuze, dan nemen we direct schriftelijk of telefonisch contact met je op, om in overleg met jou, naar verdere mogelijkheden te zoeken.
Tijdens de voorbereiding krijg je informatie over de continenten, landen, cultuurverschillen, gezondheidszorg, verwachtingen en projectsituaties. Ook zullen er gastsprekers en oud-deelnemers aanwezig zijn. Het kan zijn dat je je project al voor de voorbereiding hebt gekozen, maar dit kan ook nog daarna. Soms kan de voorbereiding je helpen in het bepalen wat jij belangrijk vindt.
Dan is het moment daar en ga je beginnen met je project, je maakt internationale vrienden en komt in aanraking met andere culturen.
Wij willen graag weten hoe je het project hebt ervaren, na thuiskomst krijg je van ons een evaluatieverzoek.
De prachtige ervaring die je hebt opgedaan is een bron van inspiratie voor nieuwe avonturiers! Wij nemen contact met je op over de mogelijkheden voor het delen van jouw ervaring.

Aanmelden

Personalia

Project

Talenkennis