Maak kennis met SIW.  Kom naar de SIW Infodag op 15 mei.

Vrijwilligerswerk in Europa

Wil je vrijwilligerswerk doen in het buitenland? Dat kan prima in Europa! Vrijwilligersprojecten zijn er in bijna alle Europese landen, van IJsland naar Griekenland tot diep in Rusland. Je kan kiezen voor groepsvrijwilligerswerk, vrijwilligerswerk op maat of European Solidarity Corps (ESC).

Ervaringen van deelnemers

Altijd beter dan je verwacht omdat de mensen, de cultuur en de beloning in vorm van duidelijk zichtbare resultaten een geweldige ervaring is en de beste manier om te leren.

Pieter | Groepsproject Verenigd Koninkrijk

European Solidarity Corps

Wil je voor langere tijd vrijwilligerswerk in Europa doen? Maak kennis met ESC! ESC (European Solidarity Corps, voorheen EVS) is onderdeel van het Erasmus+ programma van de Europese Unie. Via dit programma kun je voor 2 tot 12 maanden vrijwilligerswerk in Europa gaan doen, waarbij vrijwel alle onkosten worden vergoed! Dit programma is speciaal voor jongeren van 18 t/m 30 jaar. Door heel Europa zijn er meer dan honderden projecten. De mogelijkheden zijn divers; bijdragen aan natuurbescherming, meewerken aan een cultureel festival of internationale zomerkampen organiseren. Er is altijd wel een project dat jou op het lijf is geschreven.

Meer informatie over ESC