Bezoek de Online Infosessie (19.00 uur) op 28 mei

Vrijwilligerswerk in Europa

Wil je vrijwilligerswerk doen in het buitenland? Dat kan prima in Europa! Vrijwilligersprojecten zijn er in bijna alle Europese landen, van IJsland, Roemenië, Frankrijk en Spanje.

Groepsprojecten

In een groepsproject ga je met vrijwilligers van over de hele wereld gezamenlijk vrijwilligerswerk doen. Hierdoor maak je snel contact en leer je niet alleen de cultuur van het projectland kennen, maar ook die van je medevrijwilligers. De projecten duren meestal 2 á 3 weken en hebben vaste begin- en einddata.

Lees verder over groepsprojecten

European Solidarity Corps

Wil je voor langere tijd vrijwilligerswerk in Europa doen? Maak kennis met ESC! ESC (European Solidarity Corps) is onderdeel van het Erasmus+ programma van de Europese Unie. Via dit programma kun je voor 2 tot 12 maanden vrijwilligerswerk in Europa gaan doen, waarbij vrijwel alle onkosten worden vergoed. Ook zijn er mogelijkheden voor projecten via ESC korter dan 2 maanden. Dit programma is speciaal voor jongeren van 18 t/m 30 jaar. Door heel Europa zijn er meer dan honderden projecten. De mogelijkheden zijn divers: bijdragen aan natuurbescherming, meewerken aan een cultureel festival of internationale zomerkampen organiseren. Er is altijd wel een project dat jou op het lijf is geschreven.

Lees meer over ESC

Ervaringen van deelnemers

Deze Youth Exchange heeft mij de kans gegeven om kennis te maken met andere culturen.