Vrijwilligerswerk in Europa

Wil je vrijwilligerswerk doen in het buitenland? Dat kan prima in Europa! Vrijwilligersprojecten zijn er in bijna alle Europese landen, van IJsland naar Griekenland tot diep in Rusland. Je kan kiezen voor groepsvrijwilligerswerk, vrijwilligerswerk op maat of European Solidarity Corps (ESC).

Eindelijk mag er weer (een beetje) gereisd worden deze zomer in Europa. Als SIW zenden wij uit naar landen die op ‘groen of geel’ staan. Dat worden er steeds meer en het verandert dagelijks. Veel (actuele) informatie is te vinden op de web-app ‘vakantieplanner’ van de NOS (https://app.nos.nl/op3/vakantieplanner). Daar kun je ook de actuele coronaregels per land vinden.

Kan je je nu al aanmelden voor een project deze zomer? Ja, dat kan zeker. Wij kijken dan of het project inderdaad doorgaat en of je geplaatst kan worden. Pas als het zeker is dat je ook daadwerkelijk naar de plaats van bestemming kan afreizen, doe je de betaling aan SIW. Niet eerder!

Mocht het door jou gekozen project niet doorgaan, dan kunnen we natuurlijk samen kijken naar een ander gelijksoortig project waaraan je wel kunt deelnemen.

Ervaringen van deelnemers

Het waren twee weken om nooit te vergeten!

Wenneke | Groepsproject Frankrijk

European Solidarity Corps

Wil je voor langere tijd vrijwilligerswerk in Europa doen? Maak kennis met ESC! ESC (European Solidarity Corps, voorheen EVS) is onderdeel van het Erasmus+ programma van de Europese Unie. Via dit programma kun je voor 2 tot 12 maanden vrijwilligerswerk in Europa gaan doen, waarbij vrijwel alle onkosten worden vergoed! Dit programma is speciaal voor jongeren van 18 t/m 30 jaar. Door heel Europa zijn er meer dan honderden projecten. De mogelijkheden zijn divers; bijdragen aan natuurbescherming, meewerken aan een cultureel festival of internationale zomerkampen organiseren. Er is altijd wel een project dat jou op het lijf is geschreven.

Meer informatie over ESC