Corona

Veelgestelde vragen over SIW en de coronacrisis

1. Hoe gaat SIW om met de COVID-19-pandemie?

SIW is actief en volgt de richtlijnen van de WHO, het RIVM en van onze partnerorganisaties. Zodra er veranderingen zijn communiceren we die direct aan de betrokken vrijwilligers. SIW zendt vrijwilligers uit naar alle groene en gele landen. Onder voorwaarden zenden wij ook vrijwilligers uit naar gebieden met een oranje reisadvies. We informeren je daar graag verder over.

2. Kan ik een project boeken? En zo ja, vanaf wanneer?

Ja, je kunt altijd boeken voor de projecten die op de site vermeld staan of je inschrijven voor een Op Maat, Scholen, European Solidarity Corps of Nederlands project. We raden je wel aan vooralsnog te wachten met het boeken van je reis, tot duidelijk is of het project ook daadwerkelijk plaatsvindt.

3. Ik wil me graag beter informeren voor ik boek. Hoe kan ik met jullie in contact komen?

Ons kantoor is grotendeels open.  Daarnaast zijn we op onze normale werktijden (zie contact) bereikbaar per telefoon (030-2317721), WhatsApp (06-27403759) of e-mail (info@siw.nl).

4. Worden bij annulering alle kosten vergoed?

Als het niet mogelijk is op project te gaan, hetzij omdat het project niet doorgaat, hetzij door de situatie in Nederland of in het gastland, dan is het mogelijk het project te annuleren. De SIW inschrijfkosten worden dan teruggestort. Soms brengt de partnerorganisatie een zogenaamde ‘local fee’ in rekening. Het hangt van de organisatie af wanneer deze in rekening gebracht wordt en of deze bij annulering terugbetaald wordt. De meeste partnerorganisaties brengen pas kosten in rekening wanneer het zeker is dat het project doorgaat.Voor de situatie in de gastlanden: kijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.

5. Hoe zit het met projecten binnen het European Solidarity Corps (ESC) en Projecten Op Maat?

Voor Projecten Op Maat moeten er net als bij een Groepsproject SIW inschrijfkosten betaald worden. Als het project geannuleerd wordt, worden deze inschrijfkosten teruggestort. Inschrijven voor ESC projecten is goed mogelijk want in verband met de subsidie aanvraag zit er vaak veel tijd tussen de inschrijving en het feitelijk op project gaan. Vandaar dat hier gewoon borg wordt gevraagd.