Bamboe kappen en verwerken naar bamboe houtskool in Japan!

with Geen reacties

Dit project was de leukste ervaring van het jaar!

Taryn deed een natuur project en reisde af naar Japan!

Het was voor mij niet de eerste keer dat ik naar het buitenland ging voor een langere periode, maar wel de eerste dat ik deelnaam aan een vrijwilligersproject. Mijn eerdere ervaringen in het buitenland waren erg goed. Ik leer graag andere culturen kennen op een dieper niveau. Het project heeft mij een veel diepere beleving gegeven, omdat ik dingen heb ervaren die je niet beleeft als je alleen op vakantie gaat.

Het moment van vertrek

De dag van vertrek voelde heel onrealistisch. Ik keek er al zo lang naar uit en opeens was het zover! Bij aankomst werd ik samen met een andere vrijwilliger opgehaald en gingen we samen op ontdekking. In de avond werden wij opgehaald om bij de lokale leiders te gaan eten. Het was een mooi moment om het project te starten en elkaar wat beter te leren kennen. De volgende dag waren we vrij, zodat we even bij konden komen van de lange reis. Gelukkig hoefden we niet direct aan het werk te gaan.

Ik heb nieuwe ervaringen opgedaan in een prachtige omgeving én bijzondere mensen ontmoet!

Aan de slag!

Wij waren een groep van vier personen die voor drie maanden deelnamen aan het project. Gedurende deze maanden kwamen er steeds andere vrijwilligers bij. Dit zorgde elke keer weer voor een andere  dynamiek in de groep en was ontzettend leuk. De werkzaamheden bestonden grotendeels uit het kappen en verwerken van bamboe naar bamboe houtskool.

We hebben ook nog veel andere leuke dingen gedaan. We zijn een keer gaan duiken, hebben papier leren maken op de traditionele manier en lokale boeren geholpen met hun oogst. Het contact met de lokale mensen was ontzettend leuk. Wij zijn allemaal hartelijk onthaalt en ik voelde mij direct thuis!

Een korte terugblik

Het contact me de lokale mensen was voor mij heel bijzonder. Alle welkomst feestjes en etentjes bij de buren waren ontzettend leuk en vooral heel lekker! Het meest bijzondere was onze deelname aan een lokaal festival. Van tevoren hebben we een paar danslessen gehad. De danslessen waren ook erg grappig en gezellig.

Op het feest moesten we met een groep optreden en was het tijd voor muziek, dans en eten! Het was ontzettend mooi om een indruk te krijgen van de tradities van dit dorp en een eer om mee te mogen dansen voor de tempel.

Wil jij ook een onvergetelijke ervaring opdoen?

Hier vind je een kleine selectie van projecten in Azië:

Indonesië | Cultuur en kinderen

Ga aan de slag als vrijwilliger tijdens een groepsproject in Indonesië. Dit project vindt plaats van 18 t/m 27 februari en biedt ruimte aan 12 deelnemers in de leeftijd van 18 t/m 99 jaar. Je gaat werkzaamheden uitvoeren gericht op cultuur.

Lees snel verder voor meer informatie over het tarief, werk, accommodatie en projectlocatie. Heb je een vraag over dit project? Laat je gegevens achter bij “Stel een vraag” en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

18 t/m 27 februari


IIWC21-07

Placeholder
Japan | Kinderen en landbouw

Zet je in voor een groepsproject in Japan. Dit project vindt plaats van 19 t/m 22 september en biedt ruimte aan 14 deelnemers in de leeftijd van 6 t/m 99 jaar. Als vrijwilliger zal je werkzaamheden gaan uitvoeren gericht op kinderen.

Lees snel verder voor meer informatie over de kosten, de werkzaamheden, de accommodatie en projectlocatie. Heb je een vraag over dit project? Laat je gegevens achter bij “Stel een vraag” en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

19 t/m 22 september


NICE-20-VS0918A

India | Onderwijs en kinderen

Ga aan de slag als vrijwilliger tijdens een groepsproject in India. Dit project vindt plaats van 16 t/m 28 november en biedt ruimte aan 10 deelnemers in de leeftijd van 18 t/m 80 jaar. Je gaat werkzaamheden uitvoeren gericht op onderwijs.

Lees snel verder voor meer informatie over het tarief, werk, accommodatie en projectlocatie. Heb je een vraag over dit project? Laat je gegevens achter bij “Stel een vraag” en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

16 t/m 28 november


RC-33/20

Placeholder
Taiwan | Natuur

Steek je handen uit de mouwen tijdens een familieproject in Taiwan. Dit project vindt plaats van 6 t/m 9 augustus en biedt ruimte aan 20 deelnemers in de leeftijd van 15 t/m 45 jaar. Jouw werkzaamheden richten zich op natuur.

Lees snel verder voor meer informatie over het tarief, werk, accommodatie en projectlocatie. Heb je een vraag over dit project? Laat je gegevens achter bij “Stel een vraag” en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

6 t/m 9 augustus


VYA-IHV105

Deel dit ervaringsverhaal
­­