Lesgeven, yoga en ayurveda in India

with Geen reacties

“Na drie intensieve weken vloeide er her en der een traan."

Ervaring_Hans_India

Hans nam deel aan een groepsproject in India en verzorgde les op school en leerde meer over yoga en ayurveda. 

Na het bijwonen van een SIW introductieweekend is mijn keuze duidelijk: "Ik ga een vrijwilligersproject in India doen". Mijn nieuwsgierigheid naar het land, de cultuur en de verschillende religies (hindoeïsme, boeddhisme) is groot. Ook mijn drive om mezelf nuttig te maken en mensen te helpen, motiveert mij om me in te schrijven voor een groepsproject in India, met als thema's 'Yoga/Ayurveda/Social'.

Een mooi internationaal stel!
Voordat ik aan de slag ging op mijn project maakte ik een rondreis van drie weken door Noord-India. Toen deze fantastische reis erop zat, verzamelde ik samen met de andere vrijwilligers op het busstation van Kannur. Al snel stond er een bont, internationaal gezelschap, variërend van mensen uit Amerika, Mexico en Spanje tot Griekenland, Zuid-Korea en Japan. We werden ontvangen door Olga (Rusland) en Pratap (India) van de Indiase organisatie FSL-India. Na het inchecken vertrekken we richting ons verblijf, maar niet zonder een lunch bij 'The Kerala Eat House', waar we de komende weken zullen ontbijten en lunchen.

"We zijn meer dan welkom! Alle kinderen lachen en giechelen ons toe."

'Good old' Hans
Ons verblijf is een degelijk, sober maar goed verzorgd guesthouse. De 5 jongens delen een kamer en de 14 meiden worden verdeeld over andere kamers. De meeste vrijwilligers zijn student of net afgestudeerd en rond de 25 à 30 jaar. De oudste van het stel is 'good old' Hans van 45 jaar. We worden verwelkomd met een bloemenkrans en beginnen daarna met een voorstelronde. Het programma, de regels en andere formaliteiten passeren de revue en daarna lopen we naar een restaurantje verderop, waar we een heerlijk Kerala-gerecht voorgeschoteld krijgen, dat we volgens lokale gewoonte met de handen eten!

Sporten, spelletjes en heel veel lachen
De volgende dag rijden we naar de school waar de komende weken de vrijwilligersactiviteiten zullen plaatsvinden. Denk aan lesgeven, sporten en spelletjes doen en muurschilderingen aanbrengen op de buitenmuur van de school. Ook krijgen we yoga- en ayurvedalessen. Na onze eerste yogales maken we kennis met de kinderen. We zijn meer dan welkom! Alle kinderen lachen en giechelen ons toe. Na het warme welkom maak ik met mede-vrijwilligers Eva en Rafael een ontwerp voor de muurschilderingen. Anderen bedenken lessen, spelletjes en sportactiviteiten voor de kinderen. De lesprogramma's, sport- en spelactiviteiten en de muurschilderingen blijken een groot succes, we versieren de muren onder andere met het zonnestelsel en een wereldkaart.

Kerala India

"Dankzij SIW kon ik mij nuttig maken in 'incredible India'."

Kerala India

Twee uit de kluitengewassen masseurs
Ondertussen brengen we voor onze ayurvedalessen een bezoek aan het Ayurveda-hospital waar we uitleg kregen over behandelmethoden en het maken van oliën. Ik beland zelfs op een harde houten massagetafel, waar twee uit de kluitengewassen masseurs mij flink onder handen nemen. Met een relaxed en uitgerust gevoel voeg ik mij na twee uur weer bij de groep. We beginnen ons al als volleerde yogi te bewegen, de inflexibiliteit maakt plaats voor buigzaamheid en lenigheid.

Helaas, aan alles komt een einde. Op de laatste dag kijken we met veel voldoening terug op onze werkzaamheden. Het kleurrijke schoolfestival waar wij ook aan bijdroegen is zeer positief ontvangen door de ouders, de kinderen en de schoolleiding. Na drie intensieve weken met elkaar te hebben opgetrokken, vloeit er op de laatste dag zo her en der een traan. Ik kijk met enorme voldoening terug op dit vrijwilligersavontuur. Dankzij SIW kon ik mij nuttig maken in een ver en bijzonder indrukwekkend land: 'incredible India'.

Ook een onvergetelijke ervaring opdoen?

Hier vind je een kleine selectie van sociale projecten in Azië:

Nepal | Restauratie en sociaal

Ga aan de slag als vrijwilliger tijdens een groepsproject in Nepal. Dit project vindt plaats van 16 t/m 22 september en biedt ruimte aan 11 deelnemers in de leeftijd van 18 t/m 99 jaar. Je gaat werkzaamheden uitvoeren gericht op restauratie.

Lees snel verder voor meer informatie over het tarief, werk, accommodatie en projectlocatie. Heb je een vraag over dit project? Laat je gegevens achter bij “Stel een vraag” en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

16 t/m 22 september


NICE-20-0916B

Placeholder
Japan | Onderwijs en kinderen

Zet je in voor een groepsproject in Japan. Dit project vindt plaats van 18 t/m 27 augustus en biedt ruimte aan 4 deelnemers in de leeftijd van 18 t/m 25 jaar. Als vrijwilliger zal je werkzaamheden gaan uitvoeren gericht op onderwijs.

Lees snel verder voor meer informatie over de kosten, de werkzaamheden, de accommodatie en projectlocatie. Heb je een vraag over dit project? Laat je gegevens achter bij “Stel een vraag” en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

18 t/m 27 augustus


CIEEJ2010

Nepal | Restauratie en sociaal

Zet je in voor een groepsproject in Nepal. Dit project vindt plaats van 15 t/m 28 maart en biedt ruimte aan 11 deelnemers in de leeftijd van 18 t/m 99 jaar. Als vrijwilliger zal je werkzaamheden gaan uitvoeren gericht op restauratie.

Lees snel verder voor meer informatie over de kosten, de werkzaamheden, de accommodatie en projectlocatie. Heb je een vraag over dit project? Laat je gegevens achter bij “Stel een vraag” en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

15 t/m 28 maart


NICE-21-0315A

Placeholder
Indonesië | Cultuur en sociaal

Steek je handen uit de mouwen tijdens een groepsproject in Indonesië. Dit project vindt plaats van 21 juli t/m 3 augustus en biedt ruimte aan 10 deelnemers in de leeftijd van 18 t/m 99 jaar. Jouw werkzaamheden richten zich op cultuur.

Lees snel verder voor meer informatie over het tarief, werk, accommodatie en projectlocatie. Heb je een vraag over dit project? Laat je gegevens achter bij “Stel een vraag” en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

21 juli t/m 3 augustus


STV 05

Deel dit ervaringsverhaal
­­