Helpen op oesterkwekerij en appelboerderij in Japan

with Geen reacties

“De allerbeste en leukste manier om een cultuur te leren kennen!”

Jacky groepsproject Japan 3

Jacky nam deel aan een groepsproject in Japan en hielp bij een oesterkwekerij en een appelboerderij.

Japan, bekend van onder andere sushi, anime en het stipt op tijd rijden van de treinen. Maar het is ook een land met een totaal andere cultuur dan we gewend zijn in Nederland. Voor mij is het doen van vrijwilligerswerk de beste en leukste manier om een cultuur te leren kennen. Dit was één van de redenen waarom ik gekozen had voor een groepsproject in Japan!

Op project in Rikuzentakata

Dit keer koos ik voor een kort groepsproject van zes dagen in Rikuzentakata. Een plaats die in 2011 hard geraakt is door een tsunami. Ik wou daarnaast een project doen voor de gemeenschap en buiten de grote steden. Het reizen naar Rikuzentakata was geen probleem. Met de reisplanners van tegenwoordig kan je je reis goed voorbereiden. In de meeste treinen en bussen zijn ook de haltes weergegeven in het Engels. Maar uiteraard kan je ook altijd de mensen vragen, ook al kennen ze geen Engels. Als je de plaatsnaam in het Japans laat zien, proberen ze je altijd te helpen!

 

"Vrijwilligerswerk in het buitenland is een mooie mogelijkheid om je horizon te verbreden en internationale vrienden te maken!"

 

 

Een potje spijkerpoepen in Japan

Voor dit project werden we gevraagd om te helpen bij een oesterkwekerij en een appelboerderij. Bij de oesterkwekerij gingen we voornamelijk de oesters uit de oceaan schoonmaken. Bij de appelboerderij hebben we de bladeren rondom de appels verwijderd, zodat deze door het zonlicht mooi rood kon worden.

Daarnaast mochten we een middag helpen bij de naschoolse opvang van de basisschool. We deden verschillende activiteiten met de kinderen zoals buitenspelen, samen snacken en een wedstrijdje spijkerpoepen! Een activiteit die ik geïntroduceerd had.

Ons team bestond uit vier personen: een Japanse (de begeleidster), een Vietnamese, een Russische en ik uit Nederland. Het samenwerken en contact met de lokale bewoners was goed! Dankzij de Japanse begeleidster en Japans sprekende Vietnamese konden we gesprekken houden met de lokale mensen. Helaas spreek ik geen Japans, want ik had nog zoveel meer willen vragen.

Hoogtepunt: het contact met de lokale bevolking

De zes dagen vlogen voorbij, maar ik heb veel geleerd van de Japanse cultuur. Zoals het koken van typisch Japanse gerechten en hoe Japanners na werktijd relaxen. Maar ook heb ik de verdrietige verhalen gehoord over de vernietigende kracht van de tsunami. Voor mij was het contact met de mensen dan ook de hoogtepunt van het project. Niet alleen met de lokale bevolking, maar ook met de andere vrijwilligers. Een ervaring die ik niet had willen missen!

Jacky groepsproject Japan 6

Ook een onvergetelijke ervaring opdoen?

Hier vind je een kleine selectie van onze projecten in Azië:

Vietnam | Sociaal en kinderen

Zet je in voor een groepsproject in Vietnam. Dit project vindt plaats van 3 t/m 15 februari en biedt ruimte aan 7 deelnemers in de leeftijd van 18 t/m 70 jaar. Als vrijwilliger zal je werkzaamheden gaan uitvoeren gericht op sociaal.

Lees snel verder voor meer informatie over de kosten, de werkzaamheden, de accommodatie en projectlocatie. Heb je een vraag over dit project? Laat je gegevens achter bij “Stel een vraag” en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

3 t/m 15 februari


VPV-S2002P

Nepal | Onderwijs

Zet je in voor een groepsproject in Nepal. Dit project vindt plaats van 13 t/m 24 juli en biedt ruimte aan 14 deelnemers in de leeftijd van 18 t/m 70 jaar. Als vrijwilliger zal je werkzaamheden gaan uitvoeren gericht op onderwijs.

Lees snel verder voor meer informatie over de kosten, de werkzaamheden, de accommodatie en projectlocatie. Heb je een vraag over dit project? Laat je gegevens achter bij “Stel een vraag” en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

13 t/m 24 juli


VINWC20-14

Vietnam | Sociaal en kinderen

Ga aan de slag als vrijwilliger tijdens een groepsproject in Vietnam. Dit project vindt plaats van 23 maart t/m 4 april en biedt ruimte aan 9 deelnemers in de leeftijd van 18 t/m 70 jaar. Je gaat werkzaamheden uitvoeren gericht op sociaal.

Lees snel verder voor meer informatie over het tarief, werk, accommodatie en projectlocatie. Heb je een vraag over dit project? Laat je gegevens achter bij “Stel een vraag” en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

23 maart t/m 4 april


VPV-S2003P

Vietnam | Kinderen en onderwijs

Zet je in voor een groepsproject in Vietnam. Dit project vindt plaats van 4 t/m 12 juli en biedt ruimte aan 15 deelnemers in de leeftijd van 19 t/m 26 jaar. Als vrijwilliger zal je werkzaamheden gaan uitvoeren gericht op kinderen.

Lees snel verder voor meer informatie over de kosten, de werkzaamheden, de accommodatie en projectlocatie. Heb je een vraag over dit project? Laat je gegevens achter bij “Stel een vraag” en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

4 t/m 12 juli


SJV2008 Ba Vi National Park

Deel dit ervaringsverhaal
­