Kinderdagverblijven opknappen in Servië

with Geen reacties

"Het Hide and Seek project was mijn eerste project als internationale vrijwilliger, maar zeker niet de laatste."

Groepsproject Servie

Francisca nam deel aan een groepsproject in Servië en hielp bij het opknappen van kinderdagverblijven.

Ik had mij ingeschreven voor een groepsproject in de stad Pozarevac, Servië, met de spannende naam ‘Hide and Seek’. Het was een sociaal project, waarin de deelnemers kinderdagverblijven zouden opknappen. Ik heb gekozen voor Servië, omdat het deel uitmaakt van de Balkan. Tevens hoort Servië nog niet bij de Europese Unie wat het voor mij nog interessanter maakte. Persoonlijk denk ik dat het erg leerzaam is om uit je comfortzone te stappen. Een vrijwilligersproject is voor velen een goede optie om dit te doen. Je wordt namelijk begeleid en nog belangrijker, je kan iets voor je medemens terug doen.

Soepele aankomst op het project

Voorafgaand aan het project had ik een informatiesheet ontvangen met daarin informatie over Servië, de lokale partnerorganisatie, wat je moest meenemen, de accommodatie en de werkzaamheden die we zouden gaan uitvoeren. Verder stonden alle belangrijke contactgegevens vermeld in een brief. Alle deelnemers moesten naar het centrale busstation komen in Belgrado en vanuit daar zouden we met de hele groep naar Pozervac reizen. Ik had enorm zin in het project en de aankomst verliep ook erg soepel. De begeleiders stonden klaar op het busstation om iedereen te ontvangen.

"Ik zou iedereen aanraden om een vrijwilligersproject te doen, omdat je iets moois kan doen voor een ander en nieuwe mensen & culturen leert kennen."

Vanaf dag 1 waren wij een hechte groep

Mijn project duurde veertien dagen en wij werkten op de kinderdagverblijven van maandag tot en met vrijdag. De werkzaamheden bestonden uit het verven van hekken en muren, het bouwen van een dak, het opknappen van de tuinen en het maken van speelattributen voor de kinderen.

Onze groep bestond uit elf deelnemers uit acht landen en twee kampleiders. Vanaf het moment van kennismaking waren we een hele hechte groep. We kookten en aten elke avond samen en gingen vaak ook iets leuks doen nadat we terugkwamen van de kinderdagverblijven. We zijn bijvoorbeeld gaan wandelen, bezochten een archeologische vindplaats, volgden een kunstworkshop en organiseerden een internationale avond. Ook de lokale partnerorganisatie was enorm behulpzaam en zorgde dat alles goed verliep. We verbleven bij een lokale voetbalclub en de eigenaar verwelkomde ons met open armen.

Hoogtepunt: de blijdschap van de kinderen

De laatste werkdag van het project is mij goed bijgebleven. We hadden die dag de speeltuin voorzien van mooie tekeningen en attributen waarmee de kinderen konden spelen. Toen de kinderen uiteindelijk naar buiten kwamen om het eindresultaat te zien, zag je hoe blij ze waren. We hebben die dag drie uur met ze gespeeld en je kon toen echt voelen dat ze echt aan het genieten waren. Dat moment was heel bijzonder, want daar doe je het voor!

 

Groiepsproject Servie

Ook een onvergetelijke ervaring opdoen?

Hier vind je een kleine selectie van onze projecten in Europa:

IJsland | Natuur en cultuur

Ga aan de slag als vrijwilliger tijdens een groepsproject in IJsland. Dit project vindt plaats van 1 t/m 10 november en biedt ruimte aan 12 deelnemers in de leeftijd van 18 t/m 99 jaar. Je gaat werkzaamheden uitvoeren gericht op natuur.

Lees snel verder voor meer informatie over het tarief, werk, accommodatie en projectlocatie. Heb je een vraag over dit project? Laat je gegevens achter bij “Stel een vraag” en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

1 t/m 10 november


SEEDS 096.

IJsland | Cultuur en natuur

Ga aan de slag als vrijwilliger tijdens een groepsproject in IJsland. Dit project vindt plaats van 25 maart t/m 3 april en biedt ruimte aan 12 deelnemers in de leeftijd van 18 t/m 99 jaar. Je gaat werkzaamheden uitvoeren gericht op cultuur.

Lees snel verder voor meer informatie over het tarief, werk, accommodatie en projectlocatie. Heb je een vraag over dit project? Laat je gegevens achter bij “Stel een vraag” en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

25 maart t/m 3 april


SEEDS 012

IJsland | Restauratie en natuur

Zet je in voor een groepsproject in IJsland. Dit project vindt plaats van 19 t/m 29 oktober en biedt ruimte aan 8 deelnemers in de leeftijd van 18 t/m 70 jaar. Als vrijwilliger zal je werkzaamheden gaan uitvoeren gericht op restauratie.

Lees snel verder voor meer informatie over de kosten, de werkzaamheden, de accommodatie en projectlocatie. Heb je een vraag over dit project? Laat je gegevens achter bij “Stel een vraag” en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

19 t/m 29 oktober


WF271

IJsland | Restauratie en natuur

Zet je in voor een groepsproject in IJsland. Dit project vindt plaats van 4 t/m 15 mei en biedt ruimte aan 12 deelnemers in de leeftijd van 18 t/m 70 jaar. Als vrijwilliger zal je werkzaamheden gaan uitvoeren gericht op restauratie.

Lees snel verder voor meer informatie over de kosten, de werkzaamheden, de accommodatie en projectlocatie. Heb je een vraag over dit project? Laat je gegevens achter bij “Stel een vraag” en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

4 t/m 15 mei


WF207

Deel dit ervaringsverhaal
­