Tijgers en luipaarden voeren in de Verenigde Staten

with Geen reacties

“Het is heel bijzonder om voor en met wilde dieren te werken, en om kennis te maken met het Amerikaanse leven."

Luipaard Groepsproject USA

Mathias nam deel aan een groepsproject in de Verenigde Staten en ging aan de slag in een opvangcentrum voor tijgers en luipaarden.

Een opvangcentrum voor tijgers, luipaarden en andere wilde katachtigen, wat doe je daar zoal? Dieren verzorgen, voedsel voorbereiden, schoonmaken en klussen onder andere. Ik werkte drie weken in het wilde dierenopvangcentrum Big Cat Sanctuary in Florida en maakte de mooiste dieren van dichtbij mee.

Klaar voor het betere zaag- en timmerwerk?
Werken in het Big Cat Sanctuary is heel afwisselend en geeft je écht een goed gevoel: je draagt immers direct bij aan het welzijn van de dieren. Mijn dagelijkse werkzaamheden in Florida bestonden uit het klaarmaken van het voedsel voor de dieren, het schoonmaken van de verblijven en het helpen voeren van de dieren. Verder zijn er regelmatig evenementen, en ik hielp bij de voorbereidingen. Grasmaaien, tenten opzetten, tafels en stoelen schoonmaken en klaarzetten: mijn hulp kon overal goed worden gebruikt. Ook bij het onderhoud aan de verblijven van de dieren, waaraan je kunt meehelpen als je een beetje bekend bent met het betere zaag- en timmerwerk.

"Bijdragen aan het welzijn van dieren, dat gaf me een goed gevoel!"

Gastvrij verblijf in de Big Cat Sanctuary
Het aantal uren dat ik werkte op een dag, was afhankelijk van de evenementen en het onderhoud. In de praktijk werk je elke dag tussen de vijf à acht uur. Ik verbleef in het huis van de eigenaar van het Big Cat Sanctuary. Met een logeerkamer en een extra douche en toilet voor de vrijwilligers, ontbrak het me daar aan niets. Eten deden we samen met de andere vrijwilligers en we konden internetten, spelletjes spelen en films kijken wanneer we wilden. Ook waren er geregeld gezellige tripjes naar het winkelcentrum.

Op naar de Everglades en The Florida Keys
Ook buiten het huis of het winkelcentrum hoefde ik me niet te vervelen. Zo gingen we kajakken en zwommen we met manatees (zeekoeien). Iets verder weg vind je de Everglades, de Keys en het Kennedy Space Center. Genoeg tijd voor ontspanning tussen het werken door dus! Tijdens mijn project werden er regelmatig excursies georganiseerd door de eigenaar. En ook als je een paar dagen vrij wilt van het project om er zelf op uit te trekken, is dat geen probleem!

Mijn tijd in het Big Cat Sanctuary was een fantastische ervaring. Het is heel bijzonder om voor en met deze wilde dieren te werken, en om kennis te maken met het Amerikaanse leven. Samen met de goede mogelijkheden om erop uit te trekken is dit project een geweldige belevenis.

everglades USA

Ook een onvergetelijke ervaring opdoen?

Hier vind je een kleine selectie van projecten in Noord-Amerika:

Placeholder
Canada | Handarbeid en restauratie

Ga aan de slag als vrijwilliger tijdens een familieproject in Canada. Dit project vindt plaats van 16 t/m 30 augustus en biedt ruimte aan 14 deelnemers in de leeftijd van 18 t/m 30 jaar. Je gaat werkzaamheden uitvoeren gericht op handarbeid.

Lees snel verder voor meer informatie over het tarief, werk, accommodatie en projectlocatie. Heb je een vraag over dit project? Laat je gegevens achter bij “Stel een vraag” en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

16 t/m 30 augustus


CJ-2009 FAM

Placeholder
Canada | Restauratie en constructie

Zet je in voor een groepsproject in Canada. Dit project vindt plaats van 27 juni t/m 11 juli en biedt ruimte aan 10 deelnemers in de leeftijd van 18 t/m 30 jaar. Als vrijwilliger zal je werkzaamheden gaan uitvoeren gericht op restauratie.

Lees snel verder voor meer informatie over de kosten, de werkzaamheden, de accommodatie en projectlocatie. Heb je een vraag over dit project? Laat je gegevens achter bij “Stel een vraag” en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

27 juni t/m 11 juli


CJ-2008-E

Verenigde Staten | Natuur en restauratie

Zet je in voor een groepsproject in Verenigde Staten. Dit project vindt plaats van 13 t/m 31 juli en biedt ruimte aan 10 deelnemers in de leeftijd van 18 t/m 99 jaar. Als vrijwilliger zal je werkzaamheden gaan uitvoeren gericht op natuur.

Lees snel verder voor meer informatie over de kosten, de werkzaamheden, de accommodatie en projectlocatie. Heb je een vraag over dit project? Laat je gegevens achter bij “Stel een vraag” en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

13 t/m 31 juli


VFP-STV04

Canada | Constructie en kinderen

Steek je handen uit de mouwen tijdens een groepsproject in Canada. Dit project vindt plaats van 27 juni t/m 11 juli en biedt ruimte aan 5 deelnemers in de leeftijd van 18 t/m 30 jaar. Jouw werkzaamheden richten zich op constructie.

Lees snel verder voor meer informatie over het tarief, werk, accommodatie en projectlocatie. Heb je een vraag over dit project? Laat je gegevens achter bij “Stel een vraag” en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

27 juni t/m 11 juli


CJ-2002-E

Deel dit ervaringsverhaal
­­