Kinderen verblijden in een centrum voor kinderen met een beperking in Oeganda!

with Geen reacties

Zoveel mooie en minder mooie dingen gezien, een hele ervaring waar ik met heel goed gevoel op terugkijk.

Van toegevoegde waarde zijn in een centrum voor kinderen met een beperking
In het centrum woonden 32 kinderen en jongeren tussen de 3 en 20 jaar met het Syndroom van Down, Autisme of Dyslexie. De reden dat ik voor dit project heb gekozen is omdat ik net voordat ik vertrok de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening met de minor Jeugdzorg heb afgerond. Mijn interesse ligt dan ook bij het werken met kinderen en jongeren. Het leek mij erg mooi om iets voor een ander te kunnen betekenen en hier zelf ook nog eens iets van te kunnen leren.

Een warm welkom…
Voor mijn gevoel was alles goed geregeld waardoor ik eigenlijk alleen maar heel veel zin had om te vertrekken. Zowel in het Guesthouse (hier woonde ik met ongeveer 15 andere vrijwilligers) als bij mijn vrijwilligerswerk werd ik met open armen ontvangen. De andere vrijwilligers namen mij gelijk overal mee naar toe waardoor ik hen en de omgeving gelijk goed leerde kennen. Dit gaf mij ook gelijk het gevoel dat ik er bij hoorde. Bij mijn vrijwilligerswerk kwamen de kinderen bij binnenkomst op mij afgerend en werden er allemaal liedjes voor mij gezongen en dansjes gedaan. Ik had mij geen warmer welkom kunnen wensen.

Het project van dag tot dag
Ik deed eigenlijk van alles. Ik gaf individueel les en klassikaal en ik assisteerde bij de therapieën en lessen in de klas. Ik heb ook meegeholpen met de muzieklessen en ik deed veel (sportieve) activiteiten in de vrije uurtjes.

Elke dag was anders en aan het begin van de dag wist ik niet wat ik die dag zou gaan doen. Het blijft tenslotte Afrika. Op dit project was ik de eerste en enige vrijwilliger. Ik had goed contact met de andere docenten. Ze waren erg nieuwsgierig naar Nederland: naar ons zorgsysteem, behandelmethoden, diagnoses, medicijngebruik, maar ook naar ons eten, hoe wij wonen en onze Friese koeien.

Ik heb nieuwe mensen leren kennen, een nieuwe cultuur ontdekt, iets kunnen betekenen voor anderen en hiervan geleerd!

De knuffels en blijdschap van de kinderen waren onbetaalbaar!
Eén van de hoogtepunten was dat de kinderen iedere ochtend op mij afgerend kwamen en riepen: ‘teacher, teacher’, mij gingen knuffelen en vervolgens heel lief vroegen: ‘Goodmorning teacher, how are you?’. Ik werd hier zo blij van en ik kreeg hier ook zoveel energie van.
Een ander hoogtepunt waren de weekenden. Wat een prachtig land en wat een mooie dingen hebben we hier kunnen zien. Ik genoot er heel erg van om samen met andere vrijwilligers eropuit te trekken. Het mooiste weekend was toen we op safari waren in the Murchison Falls en we de hele big five mochten spotten! Wat een geluk dat we zoveel prachtige dieren mochten zien!

Wil jij ook een onvergetelijke ervaring opdoen?

Hier vind je een kleine selectie van projecten in Afrika:

Kenia | Restauratie en kinderen

Ga aan de slag als vrijwilliger tijdens een groepsproject in Kenia. Dit project vindt plaats van 8 t/m 29 augustus en biedt ruimte aan 20 deelnemers in de leeftijd van 18 t/m 99 jaar. Je gaat werkzaamheden uitvoeren gericht op restauratie.

Lees snel verder voor meer informatie over het tarief, werk, accommodatie en projectlocatie. Heb je een vraag over dit project? Laat je gegevens achter bij “Stel een vraag” en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

8 t/m 29 augustus


KVDA/STV/08D

Placeholder
Kenia | Handarbeid en onderwijs

Ga aan de slag als vrijwilliger tijdens een groepsproject in Kenia. Dit project vindt plaats van 1 t/m 22 augustus en biedt ruimte aan 20 deelnemers in de leeftijd van 18 t/m 99 jaar. Je gaat werkzaamheden uitvoeren gericht op handarbeid.

Lees snel verder voor meer informatie over het tarief, werk, accommodatie en projectlocatie. Heb je een vraag over dit project? Laat je gegevens achter bij “Stel een vraag” en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

1 t/m 22 augustus


KVDA/STV/08B

Kenia | Landbouw en onderwijs

Zet je in voor een groepsproject in Kenia. Dit project vindt plaats van 12 t/m 30 september en biedt ruimte aan 15 deelnemers in de leeftijd van 18 t/m 75 jaar. Als vrijwilliger zal je werkzaamheden gaan uitvoeren gericht op landbouw.

Lees snel verder voor meer informatie over de kosten, de werkzaamheden, de accommodatie en projectlocatie. Heb je een vraag over dit project? Laat je gegevens achter bij “Stel een vraag” en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

12 t/m 30 september


CIVS/STV-09/2020

Tanzania | Kinderen en onderwijs

Steek je handen uit de mouwen tijdens een groepsproject in Tanzania. Dit project vindt plaats van 17 augustus t/m 5 september en biedt ruimte aan 10 deelnemers in de leeftijd van 16 t/m 99 jaar. Jouw werkzaamheden richten zich op kinderen.

Lees snel verder voor meer informatie over het tarief, werk, accommodatie en projectlocatie. Heb je een vraag over dit project? Laat je gegevens achter bij “Stel een vraag” en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

17 augustus t/m 5 september


UV.A-STV.20

Deel dit ervaringsverhaal
­­