Moeder en dochter drie weken in Haïti

with Geen reacties


Geweldig om te zien hoeveel activiteiten je eigenlijk kan doen zonder materialen.

“De kinderen zijn blij, gelukkig en dankbaar met vrijwel niets”

Eindelijk was het zover, ons vertrek naar Haïti!. De weken voor onze reis waren we druk bezig om spullen en geld in te zamelen voor de kinderen in het zomerkamp waar we gingen helpen. Na een lange reis kwamen we aan op het drukke, chaotische vliegveld van Port-au-Prince. Hier werden we opgehaald en voor een paar nachtjes naar een hotel gebracht om even te acclimatiseren. Na een goede rust en gewenning aan de hitte was het tijd om richting onze verblijfsplek te reizen.

Back to basic
We verbleven met vier vrijwilligers uit Amerika bij een Haïtiaans gezin. En dat betekende geen stromend water en geen elektriciteit. Soms hadden we mazzel en sloeg de elektriciteit even aan, dit was meestal ´s nachts. Even helemaal back to basic, heerlijk! De nachten waren erg warm, maar het gezin was geweldig. Vader, moeder, drie kinderen, opa en twee neven. Op het zomerkamp kregen we een warm welkom door zingende kinderen. Het kamp bevond zich in een kerk, wat niet meer was dan een gespannen zeil met wat stoeltjes en iets wat ooit een drumstel was. Muziek maken konden ze echter nog steeds!

Zingen, dansen en spelen
De kinderen waren vrolijk, enthousiast en sociaal. In totaal waren er zo’n zestig kinderen in de leeftijd variërend van 1,5 tot 15. Wat een geluk dat we zoveel spullen hadden verzameld in Nederland! Er waren dansrokjes voor de dansles, Twister-spellen, kleurboeken en knutselspullen. Deze activiteiten vielen goed in de smaak. Geweldig om te zien hoeveel activiteiten je eigenlijk kunt doen zonder veel materiaal. We deden zang-, dans- en klapspelletjes. Er waren veel kinderen in dezelfde leeftijd als Destiny, zij vermaakte zich goed en leerde leuke, nieuwe spelletjes.

Onze tijd in Haïtie was een mooie en leerzame ervaring, die we niet hadden willen missen. We maken graag verre reizen en proberen dan altijd een bezoek te brengen aan weeshuizen en gehandicaptenorganisaties om spullen te brengen. Dit keer brachten we niet alleen spullen, maar maakten onszelf ook heel nuttig. Door de activiteiten met de kinderen leerden we dat je met zo weinig, toch heel blij, gelukkig en dankbaar kunt zijn.

- Judith en Destiny

Ook een onvergetelijke ervaring opdoen?

Hier vind je een kleine selectie van sociale projecten in Latijns-Amerika:

Mexico | Natuur
Mexico | Natuur

Samen met 19 andere vrijwilligers ga je voor 12 dagen naar een natuurproject.
Het project duurt van 19 t/m 31 december.

19 t/m 31 december


VIVE18.27

Mexico | Natuur
Mexico | Natuur

Samen met 19 andere vrijwilligers ga je voor 12 dagen naar een natuurproject.
Het project duurt van 16 t/m 28 januari.

16 t/m 28 januari


VIVE18.19.02

Mexico | Natuur
Mexico | Natuur

Samen met 19 andere vrijwilligers ga je voor 12 dagen naar een natuurproject.
Het project duurt van 5 t/m 17 december.

5 t/m 17 december


VIVE18.26

Costa Rica | Natuur en dieren
Costa Rica | Landbouw en natuur

Samen met 14 andere vrijwilligers ga je voor 15 dagen naar een landbouw en natuurproject.
Het project duurt van 7 t/m 22 december.

7 t/m 22 december


ACIWC03-18

Deel dit ervaringsverhaal: