Werken op een Thaise school voor kinderen met een beperking

with Geen reacties


Iedereen hielp om het de kinderen naar hun zin te maken.

“Ik heb een ander Thailand ontdekt”

Na een paar maanden twijfelen over waar ik vrijwilligerswerk wilde doen, koos ik voor Thailand. Het project bij TCDF van Ingrid en Roos sprak me aan. Zij zijn een school gestart voor kinderen met een beperking. Daar wilde ik dolgraag aan de slag!

Hulp bieden als ‘farang’ (‘buitenlander’)
De kids werden elke ochtend opgehaald bij hun ouders en 's avonds terug naar huis gebracht. Ze kregen les van Thaise docenten, er was een Thaise dokter en Thaise vrijwilligers hielpen mee waar ze konden om het deze kinderen naar hun zin te maken. Ik als 'farang' (Thais voor buitenlander) kon op een andere manier wat betekenen. Het TCDF probeert 'self sustainable' te zijn. Ik hielp mee bij het verzorgen van de kippen, het water geven van de planten en het hakken van bamboe in kleine stukken, zodat er bonen tegenop konden groeien. Er wordt zoveel mogelijk zelf verbouwd, om de kinderen, docenten en vrijwilligers eten te geven.

Allemaal een steentje bijdragen
Het leukste aan dit project vond ik de diversiteit. Niet alleen qua werk, maar ook qua mensen. Samen met Canadezen, Zweden, Duitsers, een Chinees en een Koreaan droeg ik mijn steentje bij. We hadden allemaal hetzelfde doel, en dat was heel bijzonder. We lachten, wisselden verhalen uit en werkten samen. Ik heb drie weken lang hard gewerkt en geprobeerd waar mogelijk een steentje bij te dragen.

Verandering van plannen
Mijn plan was om twee maanden te blijven, maar ik besloot eerder te gaan. Het viel me zwaar om in mijn eerste vier weken in de tropen, meteen hard aan de slag te gaan. Ik werd elke dag vermoeider en moest helaas eerder weggaan. Na een maand wilde ik weer terug. Helaas voor het TCDF was de dengue-mug langsgekomen en had deze al een paar mensen naar het ziekenhuis verwezen. De school was hierdoor tijdelijk gesloten. Toen ik dit hoorde, besloot ik op een andere plek m’n handen uit de mouwen te steken. De Canadezen stuurden me naar Pi Naan. Een ex-monnik die een ‘mindful farm’ was gestart en alles verbouwde wat maar wilde groeien. Elke ochtend maakten we met z'n allen een wandeling, mediteerden we en werd er ontbeten met verse producten uit de tuin. Heerlijk! De dagen waren heel afwisselend. Zo ging ik naar een begrafenis in een dorp verderop. En anderen volgden een mestworkshop georganiseerd door de koningin. Pi Naan was een uitstekende kok. Nergens in Thailand heb ik lekkerder gegeten, al was de 'tiger cry' iets te spicy.

Ondanks dat ik geen twee maanden bleef, heb ik fantastische mensen ontmoet, gezien waar een droom (een school beginnen) toe kan leiden en heb ik nieuwe plekken in Thailand ontdekt. Door de mensen van TCDF heb ik een ander Thailand gezien dan het toeristische oord dat het voor veel mensen is.
- Boaz

Ook een onvergetelijke ervaring opdoen?

Hier vind je een kleine selectie van projecten in Azië:

Mongolië | Constructie en landbouw
Nepal | Constructie en constructie

Samen met 15 andere vrijwilligers ga je voor 12 dagen naar een constructie en constructieproject.
Het project duurt van 5 t/m 17 augustus.

5 t/m 17 augustus


VINWC18-15

Nepal | Kinderen en onderwijs
Nepal | Kinderen en onderwijs

Samen met 15 andere vrijwilligers ga je voor 11 dagen naar een kinderen en onderwijsproject.
Het project duurt van 20 t/m 31 januari.

20 t/m 31 januari


VINWC19-02

India | Sport
India | Sport

Samen met 9 andere vrijwilligers ga je voor 12 dagen naar een sportproject.
Het project duurt van 10 t/m 22 september.

10 t/m 22 september


RC-24/18

Vietnam | Onderwijs en kinderen
Vietnam | Sociaal en kinderen

Samen met 14 andere vrijwilligers ga je voor 11 dagen naar een sociaal en kinderenproject.
Het project duurt van 7 t/m 18 augustus.

7 t/m 18 augustus


SJV1816

Deel dit ervaringsverhaal: