Bezoek de Tussenjaarbeurs op 28 juni

Inzetten voor duurzaamheid in IJsland

Het was een week waar ik veel energie van heb gekregen!
Groepsproject Ijsland
Ik deed een groepsproject in IJsland en zette mij in voor milieuproblematiek.

Ik ben al een aantal keren met een vrijwilligersproject in het buitenland geweest. Mijn eerste projecten deed ik toen ik nog in de 20 was. Met enige regelmaat ben ik het blijven doen en het blijven altijd speciale ervaringen. Een combinatie van in een totaal andere omgeving zijn en iets samen doen met mensen die je in het begin helemaal niet kent maar waar je later een heel goede band mee krijgt.

Oud en Nieuw vieren in IJsland

Omdat ik al vaker geweest ben, was de spanning enkel positief. Wel had ik dit project twee jaar geleden ook gedaan in Reykjavik en kwam ik in precies hetzelfde huis terecht als toen. Automatisch ga je dan toch vergelijken en hoop je dat de sfeer net zo goed zal zijn. In het begin is het altijd even wennen, maar het was absoluut een succes omdat iedere deelnemer flexibel en positief was ingesteld. Ook leuk om samen met mensen uit verschillende landen Oud en Nieuw te vieren in een andere omgeving.

Je maakt bijzondere dingen mee en je ontmoet hele leuke en interessante mensen.
Groepsproject Ijsland Duurzaamheid
Aan de slag met duurzaamheid

Het project draaide om bewustwording van milieuproblematiek en meer kennis over duurzaamheid. We hebben films gekeken, binnen de groep gediscussieerd en afval opgeruimd. Ook hebben we voorlichting gehad over alternatieve en milieuvriendelijke schoonmaak- en verzorgingsproducten.

Mijn hoogtepunt: een hechte groepsband

Het leukste was om mee te maken hoe er geleidelijk aan een groep ontstond waarin ieder zichzelf kon zijn en waar iedereen steeds meer los kwam. De excursies, de spelletjes in de avond met als sluitstuk de presentaties die deelnemers gaven over hun land waren hele positieve ervaringen.