Bezoek de Online Infosessie (19.00 uur) op 28 mei

ESC-project in Portugal

Hechte band met andere vrijwilligers
Foto 1
H2O in Portugal

Hallo! Mijn naam is Lena en graag deel ik mijn ESC-ervaring met jullie.
De afgelopen 6 maanden ben ik vrijwilliger geweest bij H20 in Portugal. Mijn project begon met 2 andere vrijwilligers met wie ik samenwoonde, waardoor er een bijzondere en hechte band ontstond.

Waardevolle ervaring
Foto 2
Verschillende culturen

Samenleven met uiteindelijk 5 verschillende culturen heb ik als zeer waardevol ervaren. Het uitwisselen van onze cultuur, ervaringen, het bespreken van politieke maar ook onze dag of waar we mee worstelen. Zij zijn een extra familie voor mij geworden.

Dorpsbewoners die altijd aardig zijn
Foto 3
Kleine gemeenschap

Het leven in het buitenland en in een kleine gemeenschap was voor mij een bijzondere ervaring. Dorpsbewoners die altijd aardig voor je zijn. Het project was zeer divers. De organisatie biedt diverse werkplekken en activiteiten aan.

Creatief bezig
Foto 4
Kleuterschool

Ik koos ervoor naar de kleuterschool te gaan, waar ik de lerares assisteerde bij het knutselwerkjes. Daar creëerde ik mijn eigen projecten.

Helpen in gemeenschappelijke tuin of hondenopvancentra
Foto 5
Hondenopvangcentrum

Tijdens de schoolvakanties kon ik terecht op een van de andere werkplekken.
Met mooi weer werkten we in de gemeenschappelijke tuin in het dorp of gingen we helpen in een van de hondenopvangcentra.

Onvergetelijke ervaring!
Foto 6
Grote betrokkenheid

Wat ik erg fijn vond is dat de organisatie klein is dus iedereen was erg betrokken bij ons. Regelmatig werden we ook uitgenodigd om te eten bij onze coördinator. Ik heb veel geleerd tijdens mijn tijd in Portugal. Ik heb geleerd verder uit mijn comfortzone te gaan, Kreeg nieuwe inzichten en ik ben zelfstandiger geworden. Ik ben heel dankbaar voor deze onvergetelijke ervaring!