Bezoek de Tussenjaarbeurs op 28 juni

Bijdragen aan een Roemeense jongerenorganisatie

Ontzettend dankbaar dat ik dit ESC-avontuur heb aangegrepen!
Esc Roemenië Jongerenorganisatie
Ik ging via ESC naar Roemenië en ging aan de slag bij een lokale jongerenorganisatie.

Na mijn bachelor wilde ik heel graag iets heel anders gaan doen dan studeren. Ik keek er naar uit om meer werkervaring op te doen en dat het liefst in het buitenland. Via via hoorde ik over ESC en dit sprak mij ontzettend aan. Meedoen aan een tof vrijwilligersproject naar keuze, een ander land ontdekken, nieuwe mensen leren kennen, en met behulp van EU-subsidies een woonplekje en vergoeding ontvangen. Ik heb veel tijd gestoken in de voorbereiding en het vele papierwerk, maar dat was het uiteindelijke buitenlandavontuur meer dan waard!

Mijn nieuwe 'thuis' in de bergen van Roemenië

Vanuit het vliegtuig zag ik nog net mijn moeder en zus zwaaiend op het dakterras staan. Ik wist niet wanneer ik ze weer zou zien, wel wist ik dat ik op weg was naar mijn eerste echte buitenlandavontuur, in hartje Roemenië. Samen met een andere Nederlandse vrijwilliger en een Duitse vrijwilligster reisde ik naar onze nieuwe woonplaats, Braşov. Het was al middernacht toen we in het huis aankwamen, waar de andere vrijwilligers op ons wachten. Pas de volgende dag zag ik bij daglicht het schattige en mysterieuze stadje in de bergen, waar ik een jaar zou verblijven. Het avontuur kon beginnen!

Tijdens mijn buiteneland avontuur werd ik constant verrast!
Kinderen Esc Roemenië
Activiteiten organiseren voor de lokale jeugd

Samen met andere internationale vrijwilligers hebben we ons ingezet voor het werk van een lokale jongerenorganisatie. We organiseerden activiteiten en evenementen voor kinderen en jeugd, in de stad maar ook in een naastgelegen dorpje. We lieten spelenderwijs onze doelgroep beleven hoe vrije tijd anders kan worden besteed, met elkaar en voornamelijk buiten. We maakten anderen – en onszelf – bewust van talenten die je zelf bezit en hoe je die in kan zetten voor een gemeenschappelijk doel. Dit uitte zich voornamelijk in een festival dat we samen met de kinderen en jeugd organiseerden aan het eind van het jaar. Een festival waarin niet alleen muziek, maar ook sport, spel, natuur, avontuur en vooral ook mensen bij elkaar werden gebracht. Een groot succes!

Wat een bijzonder avontuur!

Mijn ESC in Roemenië was een jaar vol met gekke en grappige gebeurtenissen, nieuwe belevenissen, hard werken, veel gezelligheid en vooral ontzettend veel leermomenten. Mijn grootste herinnering is dan ook de veelzijdigheid van zo’n avontuur; elke dag is weer anders en brengt je weer iets nieuws, soms leuk en soms juist ook niet. Bovendien vind ik het nog steeds bijzonder dat je met compleet nieuwe mensen heel hecht kunt worden.