Bezoek de Tussenjaarbeurs op 28 juni

Werken in een Keniaans Resource Center!

Unieke mogelijkheid om bij te dragen aan een lokaal project én nieuwe plekken te ontdekken!
Koen Polee Groepsfoto
Met studiegenoten naar Kenia!

Ik ging met mijn studievereniging STAR naar Kenia. Wij hebben gekozen voor Kenia, omdat wij daar echt van toegevoegde waarde konden zijn! De mooie natuur, de veiligheid en aantrekkelijke vliegprijzen waren een extra reden om voor Kenia te gaan! Wij hebben geholpen in een Resource Center en de project thema's waren heel gevarieerd: landbouw, constructie, schilderen en kinderen.

Let's get started!

De eerste dag van het project was geweldig! Wij kwamen met een groep van 16 mensen aan en werden opgewacht door drie enthousiaste groepsbegeleiders! Het eten stond zelfs al klaar, waardoor wij ons direct welkom voelden! Na een goede nacht slaap begonnen we aan ons vrijwilligerswerk. We merkten al snel dat we goede werkzaamheden verrichtten, maar wel op een Keniaans werktempo!

SIW's flexibiliteit, professionaliteit en lokale begeleiding zorgen ervoor dat jij met een gerust gevoel aan een geweldig project kan beginnen!
Foto Kinderen Koen Polee
Een divers en leuk takenpakket!

Het project bestond uit 5 werkzaamheden. We hebben IT les gegeven aan de lokale bevolking. Dit gaf erg veel voldoening, omdat we zagen dat hun kennis verbeterde. We hebben het complex geschilderd en geholpen met de bouw van het nieuwe projectcentrum. Ook hebben we geassisteerd op de kleuterschool. Kortom, het was geen dag saai!

Onvergetelijke momenten!

De safari was één van de meest bijzondere momenten! Het was een combinatie van geweldige natuur met dieren die wij nog nooit eerder hadden gespot. Daarnaast hebben wij echt het idee gehad dat wij het verschil hebben kunnen maken door onze deelname aan dit project!