Maaike werkte met kwetsbare vrouwen in Nepal!

Kies voor het onbekende en treed buiten jouw comfortzone!
Maaike Nepal Op Maat
Waarom Siw?

Ik heb gekozen voor een SIW vrijwilligersproject, omdat ik op zoek wilde naar avontuur en buiten mijn comfortzone wilde gaan. Ik heb gekozen voor Azië, omdat ik er nog nooit was geweest en een andere cultuur buiten Europa wilde ervaren. Daarnaast is het voor mij erg waardevol om met een nieuwe blik naar dingen te kijken. Het project heeft ervoor gezorgd dat ik dingen weer meer kan relativeren. Ook heb ik ontzettend veel mooie en lieve mensen ontmoet!

Het moment van de waarheid!

Ik had erg veel zin om te vertrekken naar Nepal, maar ik vond het natuurlijk ook spannend op de dag van vertrek. Ik werd uitgezwaaid door familie en vrienden op Schiphol. Bij aankomst stond de chauffeur van de organisatie mij al op te wachten en werd ik naar mijn hotel gebracht. Dit was allemaal heel goed geregeld. Ik moest wel even bijkomen van mijn jetlag en de cultuurshock. Zowel de introductie op het kantoor als binnen mijn gastgezin verliepen erg vlot. Ik heb mij erg verwonderd over de positieve manier waarop ik werd ontvangen! Ik liet het gebeuren en ging met de flow mee.

Een ervaring die ik voor geen goud had willen missen! Het heeft mijzelf en mijn leven enorm verrijkt!
Maaike Nepal Op Maat Woman Empowerment
Het project in een notendop…

Het project richtte zich op Women Empowerment en Life Skills. Door mijn eerdere werkervaringen was dit voor mij geen onbekend terrein. Het was ontzettend bijzonder en mooi! Er was voldoende lesmateriaal beschikbaar en de samenwerking met een lokale vrijwilliger was ook erg fijn. Ze had veel kennis, doordat ze de opleiding Social Work volgde. Het contact met de vrouwen en de lokale mensen was ook heel prettig. Ze hadden veel interesse in mijn leven in Nederland en ik in hun leven: een win-win situatie!

Maaike kijkt terug op een onvergetelijke ervaring!

Er zijn zoveel mooie momenten waarop ik kan terugkijken, maar het afscheid heeft een onuitwisbare indruk op mij gemaakt. Op de laatste dag hadden de vrouwen namelijk een afscheid voor mij geregeld. Het was heel indrukwekkend, omdat ze allemaal traditionele kleding aan hadden en ik kreeg de kleding van mijn gastmoeder. Het dansen op lokale muziek maakte het extra feestelijk en vrolijk. Kortom, een ervaring om nooit te vergeten!