Op tienerproject in de Dordogne!

Als je open staat om dingen te leren en mensen te ontmoeten is dit de perfecte keuze!
Marinus Project Frankrijk
Frankrijk it is!

Ik heb voor dit specifieke project gekozen omdat het werk (archeologie & het lokale leven verbeteren) mij erg interesseerde samen met de vrijetijdsactiviteiten (kanoën, klimmen, zwemmen). Daarnaast bevond het zich in een rustig gebied en had het een niet te hoge prijs.

Mijn zus heeft mij en mijn broer aangeraden met SIW op pad te gaan. Zij is zelf ook met SIW op reis geweest. Aangezien ik door Corona niet met mijn gezin op vakantie ging was dit een leuk alternatief.

Kennismaken!

Aan het begin van het kamp hebben we eerst een weekendje elkaar leren kennen door middel van allerlei spellen (denk aan zowel sporten als bordspellen) en werden de werkzaamheden uitgelegd.

Doordat ik mijn pink in het eerste weekend brak heb ik alleen de introductie van het werk meegemaakt en ben verder niet in de ochtend bij het werk geweest maar vooral in het ziekenhuis. In de middagen hebben we meer spellen gespeeld en activiteiten als zwemmen. Ook gingen we in groepjes om de beurt koken en schoonmaken.

Nieuwe vrienden uit heel Europa!
Werkdag Mariuns
Aan de slag in een kasteel!

De rest van de groep heeft in het kasteel gedeeltes die onder zand lagen uitgegraven en proberen te ontdekken wat de geschiedenis van het kasteel was en hoe het er vroeger uit zag. Ook hebben hebben ze het meer toegankelijk gemaakt voor toeristen samen met een paar muurtjes die ze hebben gemaakt in paden rondom het dorpje. Het leuke is dat er jaarlijks soortgelijke projecten zijn. Op deze manier komt het kasteel steeds verder af.

Vrienden uit heel Europa!

Het meeste wat me is bijgebleven van het project is duidelijk alle nieuwe vrienden die ik heb gemaakt en allerlei dingen die ik heb geleerd uit allerlei verschillende culturen uit Europa!