Bezoek de Online Infosessie (19.00 uur) op 28 mei

Klimaat- en ecoproject in IJsland

Afgewezen voor master
Ijsland 2
Tussenjaar

Ik wilde mijn masteropleiding in het buitenland doen, maar was helaas afgewezen. Omdat ik alsnog graag een ‘abroad’ ervaring wilde opdoen, tijdens mijn bachelor was dit niet gelukt vanwege COVID, besloot ik een tussenjaar te nemen om vrijwilligerswerk te doen. Via via kwam ik bij het ESC-project uit, en kreeg ik toegang tot de enorme database aan projecten.

Super graag naar IJsland
Ijsland 9
World Wide Friends

Ik had twee wensen: ik wilde graag een project doen dat te maken had met duurzaamheid, én ik wilde super graag naar IJsland (ongeacht het project). En opeens kwam ik, met hulp van mijn mentor, terecht bij WorldWideFriends (WF) in IJsland; een organisatie die zich inzet tegen klimaatverandering.
Oftewel mijn perfecte match!

Meerdere locaties
Ijsland 4
Vrijwilligerskampen in IJsland

WF organiseert vrijwilligerskampen verspreid over IJsland: ze hebben twee locaties in het zuiden, één in het oosten, één in het westen en één in het noorden.

'Reforestation'
Ijsland 7
Duurzaamheid

Iedere locatie richt zich op andere aspecten van duurzaamheid: waar je bij de locatie in het westen vooral bezig bent met ‘beach cleaning’, houd je je in het zuiden bezig met ‘reforestation’ en ‘greenhouses’.

Prachtig land
Ijsland 1
Zes maanden

Doordat ik zes maanden heb gewerkt bij de organisatie, heb ik de mogelijkheid gehad om op iedere locatie te werken, waardoor ik alle delen van het prachtige IJsland heb mogen ontdekken.

Wauw!
Ijsland 10
Omgeving indrukwekkend

Doordeweeks werkten we iedere dag zo’n 5/6 uur. In de avonden/weekenden gingen we op excursie om de omgeving te ontdekken. En wauw wat is de omgeving indrukwekkend!

24 uur daglicht
Ijsland 8
Noorderlicht

Watervallen, bergen, vulkaankraters, gletsjers; IJslanders draaien hun hand er niet voor om. Doordat ik in IJsland verbleef van februari tot en met juli, heb ik zowel het Noorderlicht meerdere malen mogen meemaken als 24u daglicht!

IJsland heeft mijn hart gestolen!
Ijsland 12
Klap op de vuurpijl

Met als klap op de vuurpijl heb ik eind juli nog een hike kunnen doen naar een vulkaan die op dat moment uitbarstte. Werkelijk waar een ervaring die mij voor altijd zal bijblijven. IJsland heeft mijn hart gestolen en ik raad iedereen aan die de kans heeft, om het land te bezoeken!