Bezoek de Online Infosessie (19.00 uur) op 25 april

Lesgeven en constructiewerkzaamheden in Cambodja

Ik wist het direct: ik wilde het symbool van Cambodja met eigen ogen zien!
Cambodja Constructie
De keuze viel op Cambodja!

Voor mij was het al snel duidelijk dat ik op avontuur wilde in Cambodja. Ik wilde namelijk het grootste religieuze monument ter wereld zien: het tempelcomplex Agkor Wat. Daarom heb ik gekozen voor een groepsproject in Siem Reap. Daarnaast was het voor mij de ideale manier om de Cambodjaanse cultuur te leren kennen!

Svay Thom in de provincie Siem Reap

De project locatie was in het dorp Svay Thom. Vanaf het vliegveld duurde het ongeveer 30 minuten om er te komen. Het leuke was dat we er met een Tuk Tuk naar toe gingen. We verbleven in een gasthuis dichtbij de Svay Thom markt. Deze locatie was ideaal, omdat het vrij herkenbaar en gemakkelijk bereikbaar was. Onze groep bestond uit acht internationale vrijwilligers en vijf lokale vrijwilligers, waaronder twee begeleiders.

Een totale overgave aan de Cambodjaanse cultuur: het eten van insecten!
Cambodja Onderwijs Groepsproject
Handen uit de mouwen steken in een educatie centrum!

Het educatie centrum is gebouwd door vrijwilligers voor gezinnen die geen onderwijs kunnen betalen. Overdag helpen de kinderen hun ouders met o.a. het opzetten van marktkraampjes of op de boerderij. Daarna volgen ze Engelse les. Ik heb les mogen geven aan kinderen van 5 tot en met 16 jaar. Het mooie is dat je geen ervaring hoeft te hebben in lesgeven. Soms waren er zelfs 40 studenten aanwezig. Dankzij de lokale vrijwilligers konden wij de lesstof overbrengen aan de kinderen. Daarnaast hebben wij geholpen met de uitbreiding van het educatie centrum met een computerlokaal, bibliotheek en een kantoor. Wij hebben geholpen aan het maken van een fundering. We mochten namelijk bakstenen en zand verplaatsen en metselen. Al met al een heel leuk en afwisselend project!

Onvergetelijke momenten

Tijdens het project heb ik wederom veel geleerd en mooie momenten meegemaakt. Zo spelen religie, muziek, vrienden en familie een belangrijke rol in de Cambodjaanse cultuur. Ik heb ook geleerd dat het eten van insecten heel normaal is. Het was voor mij de eerste keer dat ik mij gewaagd heb aan het eten van insecten. In ons vrije weekend bezochten we de Angkor Wat tempel en het paalwoningendorp Kampong Phluk. Het was indrukwekkend en onvergetelijk. Uiteraard was het lesgeven aan de studenten een leerzame en vooral een leuke ervaring! Kortom, wederom vele momenten die ik nooit meer ga vergeten!