Nederland | Natuur

Ben jij graag buiten in de Nederlandse natuur? Ga dan aan de slag als vrijwilligers in natuurgebied ‘Drentsche Aa’ nabij Oudemolen. Dit project vindt plaats van 18 augustus 2018 tot 1 september 2018 en biedt ruimte aan 20 vrijwilligers (18 jaar en ouder). Je gaat werkzaamheden uitvoeren gericht op het onderhoud van het natuurgebied. Lees snel verder voor meer informatie over het tarief, werk, accommodatie en projectlocatie.

This product is currently out of stock and unavailable.

Let op: naast het inschrijfgeld betaal je ter plekke nog een lokale bijdrage van EUR 25.
De deelnemers zullen diverse werkzaamheden in het natuurgebied Drentsche Aa oppakken zoals snoeien, hooien, onderhouden van de paden en licht constructiewerk.
De vrijwilligers slapen op een privé kampeerterrein van Staatsbosbeheer Oudemolen. Er is één toilet en één douche beschikbaar. Let op: de vrijwilligers moeten zelf een tent, slaapmatje en slaapzak meenemen. Er is een ‘kookschuur’ met kookfaciliteiten beschikbaar zodat de groep voor zichzelf eten kan bereiden. Er zullen ook fietsen beschikbaar zijn om van de accommodatie naar de werklocatie (en andersom) te kunnen reizen.
Het gebied ‘Drentsche Aa’ biedt een gevarieerd landschap aan bossen, heide en weiden met her en der een oud dorpje. Het is een perfect gebied om rond te wandelen en de diverse landschappen te bewonderen. Het gebied bevat ook veel water.
Staatsbosbeheer ontwikkelt en beschermt het groene erfgoed (natuurgebieden) van ons land. Deze organisatie brengt natuur dichter bij de mensen, nu en in de toekomst. De Drentsche Aa is één van de natuurgebieden die Staatsbosbeheer beheert.
Het is belangrijk om het volgende mee te nemen:
• Luchtbedje / slaapmat en slaapzak
• Oude werkkleding
• Oude schoenen (nodig voor het wadlopen!)
• Rubberen laarzen (het werkgebied kan modderig zijn)
• Dikke kleding om warm te blijven tijdens de zomerse regenbuien
Net als in eerdere jaren voeren de deelnemers activiteiten uit rondom het jaarlijkse thema. Dit jaar richt SIW zich op interculturele uitwisseling: ‘Connect with the local community!’. We willen de interactie tussen de internationale deelnemers en de lokale bevolking op en rond de projectlocatie stimuleren. Dit zal op een creatieve en leuke manier gebeuren!
Projectnaam
Projectcode

SIW-1803

Land

Soort werk

Startdatum

18-8-2018

Einddatum

1-9-2018

Aantal vrijwilligers
Leeftijd

18 t/m 99 jaar

Lokale bijdrage

€ 25 (Euro)

Taal

Heb je een vraag over dit project? Neem gerust contact met ons op. We staan voor je klaar en denken graag met jou mee!Deel dit project: