Bezoek de Online Infosessie (19.00 uur) op 25 april

Groepsprojecten

Wil je internationaal vrijwilligerswerk doen, maar is jouw beschikbare tijd beperkt? Dan zijn onze groepsprojecten iets voor jou. Samen met een internationale groep vrijwilligers ga je 2 á 3 weken aan de slag in een land naar jouw keuze. Van Europa tot Azië en Afrika.

Het volledige zomerprogramma is NU beschikbaar en wordt dagelijks aangevuld. Wees er snel bij, want sommige projecten zijn populair en VOL=VOL!

Met een groepsproject ga je met vrijwilligers van over de hele wereld gezamenlijk vrijwilligerswerk doen. Hierdoor maak je snel contact en leer je niet alleen de cultuur van het projectland kennen, maar ook die van je medevrijwilligers. De projecten duren meestal 2 á 3 weken en hebben vaste begin- en einddata.

Als je het leuk vindt, kun je in sommige gevallen ook samen met een vriend of vriendin deelnemen. Neem daarvoor even contact met ons op, dan kijken we wat er mogelijk is. Groepsprojecten vinden het hele jaar door plaats en richten zich op de continenten Europa, Azië, Afrika en Latijns-Amerika. In de zomerperiode kun je ook deelnemen aan een groepsproject in Nederland.

Let op: de lokale eigen bijdrage kan per project en per land erg verschillen. Hiervoor krijg je ter plekke onderdak en maaltijden. Voor de meeste groepsprojecten is de lokale bijdrage minder dan 300 euro en in de helft van de gevallen zelfs minder dan 50 euro. Wil je hulp bij het zoeken naar een (betaalbaar) groepsproject, neem dan contact met ons op en stuur een email naar info@siw.nl . We helpen je graag verder!

 

Informatie

1. Aanmelden

Je kunt je via onze website direct inschrijven voor een project. Maak je keuze uit het projectaanbod in Afrika, Azië, Europa en Latijns-Amerika.

Standaard inschrijfgeld: € 345 - Studenten en jongeren onder de 18 jaar krijgen € 50 korting.

2. Voorbereidingsbijeenkomst

Om goed voorbereid aan je avontuur te beginnen kun je meedoen aan een voorbereidingsbijeenkomst voor dat je vertrekt. Hier krijg je informatie over de continenten, landen, cultuurverschillen, gezondheidszorg, verwachtingen en projectsituaties. Ook zullen er gastsprekers en oud-deelnemers aanwezig zijn.

3. Start je avontuur!

Dan is het moment daar en ga je beginnen met je project, je maakt internationale vrienden en komt in aanraking met andere culturen.

4. Thuiskomst en evaluatie

Wij willen graag weten hoe je het project hebt ervaren, na thuiskomst krijg je van ons een evaluatieverzoek. De prachtige ervaring die je hebt opgedaan is een bron van inspiratie voor nieuwe avonturiers! Wij nemen contact met je op over de mogelijkheden voor het delen van jouw ervaring.