Scholenprojecten

Ben jij op zoek naar een internationale (maatschappelijke) stage of zoek jij naar mogelijkheden om jouw tussenjaar op een unieke manier in te vullen? Wil je met je studievereniging op reis? Of wil je als onderwijsinstelling één of meerdere klassen op avontuur laten gaan? Maak dan kennis met onze Scholenprojecten! Dit kan vanaf één week tot een aantal maanden. Geef jouw voorkeuren aan en wij bespreken de mogelijkheden met onze partners.

Tijdens de voorbereiding van een Scholenproject ga je samen met een specialist van het scholenteam bekijken welk type project en projectland het beste bij jou of jullie onderwijsinstelling past. Of je nu alleen gaat of samen met een hele klas: onze specialisten kijken graag naar een passend vrijwilligersproject. Dankzij het zorgvuldige selectie- en voorbereidingstraject begin je goed voorbereid aan je avontuur. Ieder project is uniek en stemmen wij volledig af op jouw wensen. In relatie tot onderwijsinstellingen streven wij naar samenwerkingen voor de lange termijn en hopen wij meerdere projecten te kunnen aanbieden.

Stages en afstuderen bij SIW

Wij kunnen regelmatig stagiaires en afstudeerders plaatsen met diverse achtergronden, van HR en internationaal toerisme tot vormgeving en bedrijfskunde, vooral voor doeners. We hebben ervaren begeleiders en zijn een erkend leerbedrijf. Helaas kunnen we geen vergoeding bieden, wel een interessante ervaring.

Voorlichtingsavond en/of gastcollege op school

Als SIW bezoeken we graag voorlichtingsavonden van scholen en studie/studenten verenigingen. Ook kunnen we een gastcollege geven. Vaak zelfs met oud vrijwilligers uit dezelfde regio en soms dezelfde school. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Internationale stages

Ben jij tussen de 14 en 17 jaar en wil je een internationale stage doen? Dit kan met onze tienerprojecten. Ben jij 17 jaar of ouder? Doe voor beide leeftijdscategorieën inspiratie op bij onze Groepsprojecten.

Tussenjaar

Wil je voor een langere periode internationaal vrijwilligerswerk doen of wil je vrijwilligerswerk combineren met een rondreis of taalcursus? Maak dan kennis met onze Wereld-basis-projecten. Van één maand tot een heel jaar weg: alles is mogelijk met ons flexibele projectenaanbod op maat. Of wil je een gesubsidieerd vrijwilligersproject doen binnen Europa? Dit is mogelijk via ons ESC-jongerenprogramma.

Klassenproject

Wij hebben intussen met diverse scholen en studieverenigingen samengewerkt, waaronder met studievereniging SUPport van de TU in Eindhoven. Zij hebben met hun studievereniging een Constructie project in Nepal gedaan. Inspiratie opdoen? Bekijk dan de video!

Zo werkt het

1. Aanmelden voor meer informatie

Interesse in een Scholenproject? Mail ons. Binnen enkele dagen zal er contact worden opgenomen om jouw wensen te bespreken. In het geval van een stage wordt er ook gekeken aan welke eisen het project vanuit jouw opleiding moet voldoen. Uiteraard wordt er ook rekening gehouden met het budget. Nadat alle wensen in kaart zijn gebracht, nemen wij contact op met onze partners. Daarna zullen wij diverse projectvoorstellen doen om te komen tot jouw droomproject.

De kosten van een project zijn afhankelijk van onder ander de bestemming, duur en grootte van groep. We informeren je graag verder!

2. Inschrijven voor project

Zodra je de keuze voor je project hebt gemaakt en het inschrijfgeld betaald is, zetten wij je aanvraag door naar onze partner. Onze partner beslist dan of je geplaatst wordt. Binnen uiterlijk twee weken na aanmelding krijgt SIW hierover bericht. Mocht je niet geplaatst kunnen worden op het project van je keuze, dan nemen we direct schriftelijk of telefonisch contact met je op, om in overleg met jou, naar verdere mogelijkheden te zoeken.

3. Voorbereidingsdag

Tijdens de voorbereidingsdag krijg je informatie over de continenten, landen, cultuurverschillen, gezondheidszorg, verwachtingen en projectsituaties. Ook zullen er gastsprekers en oud-deelnemers aanwezig zijn. Het kan zijn dat je je project al voor de voorbereidingsdag hebt gekozen, maar dit kan ook nog daarna. Soms kan de voorbereidingsdag je helpen in het bepalen wat jij belangrijk vindt.

4. Start je avontuur!

Dan is het moment daar en ga je beginnen met je project, je maakt internationale vrienden en komt in aanraking met andere culturen. De prachtige ervaring die je hebt opgedaan is een bron van inspiratie voor nieuwe avonturiers! Wij nemen na afloop contact met je op over de mogelijkheden voor het delen van jouw ervaring.

Ervaringen van deelnemers

SIW's flexibiliteit, professionaliteit en lokale begeleiding zorgen ervoor dat jij met een gerust gevoel aan een geweldig project kan beginnen!