Wereld-basis-projecten

Wil je voor een langere periode vrijwilligerswerk doen in Azië, Afrika of Latijns Amerika? We helpen je graag je graag verder! In ons Wereld-basis-programma werken we samen met een aantal projectpartners in verschillende landen. Bekijk de mogelijkheden en je kunt altijd contact met ons opnemen.

Wanneer je hebt besloten om je grenzen, letterlijk en figuurlijk, te verleggen gaan wij met jou om tafel om te kijken welk land en project het beste bij jou past. Wij hebben projecten in diverse landen in Azië, Afrika en Latijns Amerika. Handig is als weet naar welk continent je voorkeur uitgaat, zodat een regiospecialist van dat continent, contact met je kan opnemen om te horen wat je wensen zijn en of je alleen wilt gaan of dat je liever samen met een ander op pad gaat.

Voordat je vertrekt vindt er een selectie- en voorbereidingstraject plaats om jouw avontuur zo succesvol mogelijk te laten verlopen. In overleg wordt de start- en einddatum bepaald, afhankelijk van jouw wensen en de beschikbaarheid van de projecten.

Hieronder zie je een selectie langskomen van de landen waarin wij goede contacten hebben met betrouwbare projectpartners. Heb je belangstelling of vragen, neem dan contact met ons op via info@siw.nl . We helpen je graag verder!

Klik door naar alle landen wereld-basis-projecten voor een volledig overzicht.

Zo werkt het

1. Aanmelden bij de regiospecialist

Interesse in een Wereld-basis-project? Meld je dan meteen aan! Fijn als je direct er bij zet naar welk continent je dan graag zou willen. Binnen enkele dagen zal er contact worden opgenomen om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek met een regiospecialist. Houd er rekening mee dat SIW werkt met vrijwilligers, waardoor het soms iets langer kan duren. MTV (1-3 maanden): € 395 LTV (3-6 maanden): € 495 Studenten krijgen € 50 korting.

2. Kennismakingsgesprek

Onze vrijwillige regiospecialisten gaan samen met jou kijken welk land en project het beste bij jouw wensen aansluit. Zo kun je aangeven waar je graag heen wilt en welke data je graag weg zou willen. En natuurlijk krijg je meer informatie over het vervolgtraject.

3. Inschrijven voor project

Zodra je de keuze voor je project hebt gemaakt en het inschrijfgeld betaald is, zetten wij je aanvraag door naar de betreffende zusterorganisatie. De buitenlandse zusterorganisatie beslist dan of je geplaatst wordt. Binnen uiterlijk twee weken na aanmelding krijgt SIW bericht hierover. Mocht je niet geplaatst kunnen worden op het project van je keuze, dan nemen we direct schriftelijk of telefonisch contact met je op, om in overleg met jou, naar verdere mogelijkheden te zoeken.

4. Voorbereidingsbijeenkomst

Tijdens de voorbereidingsbijeenkomst voor je vertrek krijg je informatie over de continenten, landen, cultuurverschillen, gezondheidszorg, verwachtingen en projectsituaties. Ook zullen er gastsprekers en oud-deelnemers aanwezig zijn. Het kan zijn dat je je project al voor de voorbereiding hebt gekozen, maar dit kan ook nog daarna. Soms kan de voorbereiding je helpen in het bepalen wat jij belangrijk vindt.

5. En dan ga je!

Dan is het moment daar en ga je beginnen met je project, je maakt internationale vrienden en komt in aanraking met andere culturen. Ook tijdens je verblijf in het buitenland onderhoud de regiospecialist contact met je om te horen hoe het met je gaat. En natuurlijk wil hij of zij graag je ervaringen horen wanneer je avontuur er weer op zit. Ook is het leuk als je tijdens je project je belevenissen wilt delen via sociale media.

6. Thuiskomst en evaluatie

Wij willen graag weten hoe je het project hebt ervaren, krijg je van ons een ‘welkom thuis’ mailtje en stellen we je feedback op prijs!

7. Geef je ervaringen door

Jij bent nu de ervaringsdeskundige en daardoor voor ons heel waardevol! Mogen we in de toekomst een beroep op je doen door je ervaringen te delen met andere potentiële vrijwilligers? Wij nemen graag contact met je op en vertellen je wat de mogelijkheden binnen SIW zijn.

Aanmelden

Ervaringen van deelnemers