Kom naar de Buitenland Experience op 9 februari.

Over SIW

‘Op avontuur in een andere cultuur!’

SIW Internationale Vrijwilligersprojecten is een veelzijdige Nederlandse uitwisselingsorganisatie zonder winstoogmerk (ANBI).

SIW ontvangt al ruim vijfenzestig jaar buitenlandse vrijwilligers op diverse projecten in Nederland en zendt Nederlandse vrijwilligers uit naar projecten over de hele wereld.

Ruim zeventig enthousiaste, betrokken vrijwilligers zetten hun kennis en ervaring in tijdens de voorbereiding, begeleiding en evaluatie van jouw droomreis.

Onze missie

Het is de missie van SIW om mensen te stimuleren hun horizon te verbreden. Dit doen we door vrijwilligers in contact te brengen met andere culturen. Zo wil SIW intercultureel begrip vergroten, bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling van vrijwilligers en hen aanmoedigen zich belangeloos in te zetten voor een betere samenleving. Dat kan via onze Nederlandse projecten of in het buitenland via de projecten georganiseerd door ons partnernetwerk. SIW is er voor en door vrijwilligers!

Lees meer over

De organisatie

De SIW-organisatie bestaat uit ruim 70 vrijwillige medewerkers. Dankzij hun enthousiaste inzet werkt SIW aan de missie om met internationaal vrijwilligerswerk vrijwilligers te stimuleren hun horizon te verbreden. SIW heeft geen winstoogmerk (ANBI), we werken met vrijwilligers voor vrijwilligers.

Lees verder
Onze geschiedenis

SIW werd opgericht door drie studenten op een zolderkamer, in de nasleep van de watersnoodramp van 1953. Inmiddels zendt SIW al ruim vijfenzestig jaar Nederlandse vrijwilligers uit naar projecten over de hele wereld. De zolderkamer is vervangen door een eigen pand in de binnenstad van Utrecht, en de drie studenten door ruim zeventig enthousiaste vrijwilligers.

Lees verder
Dit maakt SIW anders

Wat maakt SIW anders dan andere reisorganisaties?

  • Flexibel en internationaal
  • 69 jaar ervaring
  • Verantwoord projectenaanbod
  • Waardevolle begeleiding

Lees verder
Ervaringen van deelnemers

Corine organiseerde het 'The Art en Music Festival' in Marokko, Yvette gaf les op een tempelschool en verzorgde olifanten in Thailand, en Mathias werkte met wilde dieren in het Big Cat Sanctuary in Amerika. Waar wil jij het liefst je handen uit de mouwen steken? Doe inspiratie op met ervaringsverhalen van oud-reizigers.

Lees verder
Samenwerken met SIW

Ieder jaar organiseert SIW een aantal Nederlandse vrijwilligersprojecten. Voor het organiseren van deze projecten is SIW altijd op zoek naar maatschappelijke organisaties die wel een paar extra (internationale) handen kunnen gebruiken. Hoe zien de Nederlandse Projecten eruit? In het kort de feiten op een rij:

  • Groep van acht à twintig vrijwilligers begeleid door twee getrainde Nederlandse projectleiders
  • Deelnemers werken gemiddeld zes uur per dag, vijf dagen per week
  • Projecten vinden voornamelijk – maar niet uitsluitend – in de zomer plaats
  • Excursies naar typisch Nederlandse plekken, zoals het Anne Frank huis

Lees verder
Steun SIW

SIW werkt op non-profit basis en ontvangt geen structurele subsidies. Door de inzet van vele enthousiaste vrijwillige medewerkers kunnen de kosten laag worden gehouden. Partnerorganisaties waarmee we samenwerken bij het organiseren van een Nederlands Project hebben meestal een beperkt budget beschikbaar om het vrijwilligersproject te financieren. Om culturele uitwisseling te blijven stimuleren is extra steun altijd welkom.

Lees verder
Vacatures

SIW kan altijd een paar extra handen gebruiken. Binnen onze organisatie werken we grotendeels met vrijwillige medewerkers. Ben jij op zoek naar een vrijwilligersfunctie bij een organisatie met een internationaal speelveld en kom je graag in aanraking met andere culturen? Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures.

Lees verder