Dit maakt SIW anders

Zo onderscheiden wij ons van anderen

SIW is anders dan andere reisorganisaties. Bij ons boek je geen standaard pakketreis of een luie strandbestemming, bij ons kies je een internationaal vrijwilligersproject. Je gaat op avontuur in een andere cultuur waarbij je nieuwe vrienden maakt, jezelf beter leert kennen en een steentje bijdraagt aan een lokaal project. Wat je ook wilt doen en waar ter wereld je heen wilt gaan, met een SIW-vrijwilligersproject ga je goed voorbereid op reis. Op deze pagina lees je hoe wij ons onderscheiden ten opzichte van andere aanbieders.

Écht internationale groepsprojecten

Groepsvrijwilligerswerk doe je altijd samen met deelnemers uit verschillende landen. In de regel worden er nooit meer dan twee Nederlandse vrijwilligers op een project geplaatst. Door een select aantal deelnemers te plaatsen kan er veel contact ontstaan met vrijwilligers uit andere landen en kan iedereen optimaal ‘snuiven’ aan andere culturen.

Grenzeloze mogelijkheden

SIW biedt meer dan 2.000 projecten aan in zeventig verschillende landen wereldwijd. We hebben Groepsprojecten, Wereld-basis-projecten en ESC-projecten. Ga op reis in een andere cultuur waar, wanneer en hoelang je maar wilt. Of je nu twee weken of een jaar weg wilt, alles is mogelijk.

Concf 257 Neulise 1
Gwf Farm2

Jarenlange ervaring

SIW is opgericht in 1953 en zendt al 70 jaar vrijwilligers uit over de hele wereld. We zijn een bemiddelingsorganisatie. Wij begeleiden en faciliteren van begin tot eind: van het maken van een keuze voor een vrijwilligersproject tot aan de voorbereiding en de afrondende evaluatie.

Internationaal partnernetwerk

SIW heeft een breed internationaal partnerwerk opgebouwd. We zijn aangesloten bij de koepelorganisaties CCIVS en de The Alliance of European Voluntary Service Organisations . Jij profiteert van dit partnernetwerk, want SIW werkt samen met organisaties uit meer dan zeventig landen wereldwijd.

Transparant en betaalbaar

SIW heeft geen winstoogmerk. Onze projecten zijn goed betaalbaar en toegankelijk voor iedereen. SIW is transparant over de wijze waarop wij onze inkomsten besteden. Daarom publiceren wij jaarlijks een jaarverslag met een verlies- en winstrekening.

Verantwoorde projecten

SIW biedt kwalitatief goede projecten aan. Onze projecten komen voort uit ons internationale partnernetwerk. Alle projecten met kwetsbare doelgroepen worden, voordat ze op onze website verschijnen, eerst gescreend door onze medewerkers. Zo bieden wij jou optimale garantie voor verantwoorde projecten. In lijn hiermee heeft SIW een zero tolerance beleid met betrekking tot hard- en softdrugs.

Geen kortlopende kinderprojecten

Wij faciliteren graag jouw prachtige vrijwilligerservaring, maar voor SIW gaat het welzijn van kinderen voor alles. SIW onderschrijft daarom de richtlijnen van het Better Care Network over het werken met kinderen. Kinderen zijn kwetsbaar, dus SIW zegt alleen ja tegen langdurige, verantwoorde projecten wanneer het gaat om kinderen. Ook is SIW toegelaten door het ministerie van Veiligheid en Justitie tot de Regeling Gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Hierdoor kunnen gratis VOG’s aangevraagd worden voor zowel medewerkers als vrijwilligers die met kinderen vrijwilligers werk doen. [siw_pagina_lightbox link_tekst=”Lees meer over ons beleid.” pagina=”kinderbeleid”]

Nice 17 063 Shirakami 23
Caravan 490

Persoonlijke begeleiding

Onze SIW-ervaringsdeskundigen zijn echte reisjunks. Met hun hulp ga je goed voorbereid op reis. Bij je persoonlijke begeleider kun je terecht met al je vragen over elk onderwerp: van ambassades tot zonnesteek. De begeleiding op jouw project ontvang je van de desbetreffende lokale zusterorganisatie.

Voor én door vrijwilligers

SIW is een organisatie die grotendeels draait op de kracht van vrijwilligers. Veel van onze vrijwillige medewerkers zijn zelf ook op met SIW op pad geweest, dus ze weten waar ze over praten. Dit zorgt voor veel passie voor wat we doen: het faciliteren van internationale vrijwilligersprojecten.