Corine organiseerde het 'The Art en Music Festival' in Marokko, Yvette gaf les op een tempelschool en verzorgde olifanten in Thailand, en Mathias werkte met wilde dieren in het Big Cat Sanctuary in Amerika. Waar wil jij het liefst je handen uit de mouwen steken?

Bij SIW vinden we het belangrijk om onze vrijwilligers zo goed mogelijk voor te bereiden op hun avontuur in een andere cultuur. En wie kunnen dat beter dan onze oud-reizigers? Lees hier per regio een aantal ervaringsverhalen en laat je inspireren!

Wiskunde en gymles geven in Kenia

Vera vertrok naar Kenia en gaf les in gym en wiskunde, poetste ziekenhuizen en maakte kennis met de Keniaanse cultuur. … Lees meer “Wiskunde en gymles geven in Kenia”

Spaanse les en werken in een Peruaanse jongensgevangenis

Acht maanden naar Peru om Spaanse lessen te volgen en te werken in een jongensgevangenis. Een onvergetelijke ervaring volgens Manon! … Lees meer “Spaanse les en werken in een Peruaanse jongensgevangenis”

Werken met kinderen in Roemenië

Grytine deed een EVS-project in een bergstad in Roemenië. Zij werkte met jongeren en kinderen bij een organisatie die de talenten in de lokale gemeenschap wil stimuleren. Zij heeft haar project als een groot avontuur ervaren.… Lees meer “Werken met kinderen in Roemenië”

Lesgeven en thee drinken in Marokko

Josien gaf Engelse les in Marokko, maakte prachtige uitstapjes en dronk thee met héél veel suiker. … Lees meer “Lesgeven en thee drinken in Marokko”

Schuren en schilderen aan een tweemaster

Uiteindelijk kwam er meer thuis dan dat er weg ging. Ik heb een twee geweldige weken gehad, veel ervaring opgedaan en veel over mijzelf geleerd.… Lees meer “Schuren en schilderen aan een tweemaster”

Leren over hiv en aids in Oeganda

Susie vertrok voor zeven maanden naar Oeganda. Ze leerde alles over het runnen van een ngo, en over hiv en aids.
Lees meer “Leren over hiv en aids in Oeganda”

Engelse les geven op een Thaise tempelschool

Yvette vertrok in 2014 naar Thailand om Engelse les aan kinderen te geven. Zelfs de Thaise leraren kwamen bij haar in de klas zitten om van haar te leren!… Lees meer “Engelse les geven op een Thaise tempelschool”

Huizen verbouwen in Frankrijk

Aafje ging een jaar naar Bretagne in Frankrijk en werkte hier bij een organisatie die mensen helpt in (financiële) moeilijkheden. … Lees meer “Huizen verbouwen in Frankrijk”

Olifantenproject op Sumatra

Op de rug van een olifant gingen we dwars door de jungle met onderweg slangen, apen en enorme vogels, wederom een onvergetelijke ervaring.… Lees meer “Olifantenproject op Sumatra”

Handwerken en huiswerkbegeleiding in Peru

Marjon vertrok voor zeven maanden naar Peru, en werkte mee aan maar liefst drie vrijwilligersprojecten. … Lees meer “Handwerken en huiswerkbegeleiding in Peru”

Workshops geven in Polen

Paul ging naar Polen en gaf daar workshops op scholen over de EU en Nederland. … Lees meer “Workshops geven in Polen”

Werken tegen de plastic soup in Kroatië

Edo ging naar Kroatië met EVS en werkte hier aan een duurzaamheidsproject. … Lees meer “Werken tegen de plastic soup in Kroatië”

Op EVS in Brussel – werken met asielzoekers

Simone was een jaar EVS-vrijwilliger in een asielzoekerscentrum in Brussel. Haar ervaringen op het project, zoals het uitwisselen van poëzie en verhalen, zijn indrukwekkend.… Lees meer “Op EVS in Brussel – werken met asielzoekers”

Klussen en Engelse les geven in Indonesië

Met haar Indonesische achtergrond was het voor Joyce snel duidelijk: ze ging vrijwilligerswerk doen op een school in Indonesië!… Lees meer “Klussen en Engelse les geven in Indonesië”

Tomaten en komkommers verbouwen in IJsland

Ik wilde graag uit mijn comfortzone, nieuwe mensen ontmoeten van over de hele wereld en ervaring opdoen met werkzaamheden die ik nog nooit had gedaan. … Lees meer “Tomaten en komkommers verbouwen in IJsland”

Moeder en dochter drie weken in Haïti

Deze reis brachten we onszelf naar de kinderen om met hun activiteiten te doen en om van hun te leren dat je met zo weinig toch blij, gelukkig en dankbaar kan zijn.… Lees meer “Moeder en dochter drie weken in Haïti”

Natuurbescherming in Griekenland

Negen maanden in Griekenland, waar ik veel heb geleerd en gezien over de dingen die spelen omtrent milieu in deze regio en over het doorzettingsvermogen en gastvrijheid van mensen, zelfs in economisch moeilijke tijden.… Lees meer “Natuurbescherming in Griekenland”

Werken op een Thaise school voor kinderen met een beperking

Na lang twijfelen vertrok Boaz naar Thailand om te werken op een school voor kinderen met een beperking, ontmoette fantastische mensen en ontdekte een ander Thailand! … Lees meer “Werken op een Thaise school voor kinderen met een beperking”

Lesgeven, yoga en ayurveda in India

Na onze eerste yogales maken we een rondje langs de klassen waar de kinderen les krijgen. Nou, we zijn meer dan welkom! Alle kinderen lachen en giechelen ons toe.… Lees meer “Lesgeven, yoga en ayurveda in India”

EVS bij milieuorganisatie in Letland

Janny wilde graag switchen van sector en in het buitenland werken. EVS was voor haar -naast een geweldige ervaring- een opstap om dat te bereiken.… Lees meer “EVS bij milieuorganisatie in Letland”

Migranten bijstaan in Mexico

Vrijwilligster Daphne vertrok voor drie maanden naar Mexico. Daar werkte ze in een herberg voor migranten op doortocht naar de Verenigde Staten. Een bijzondere ervaring om nooit te vergeten!… Lees meer “Migranten bijstaan in Mexico”