SIW & de coronacrisis: klik hier voor veelgestelde vragen

Ervaringen van deelnemers

Corine organiseerde het 'The Art en Music Festival' in Marokko, Yvette gaf les op een tempelschool en verzorgde olifanten in Thailand, en Mathias werkte met wilde dieren in het Big Cat Sanctuary in Amerika. Waar wil jij het liefst je handen uit de mouwen steken?

Bij SIW vinden we het belangrijk om onze vrijwilligers zo goed mogelijk voor te bereiden op hun avontuur in een andere cultuur. En wie kunnen dat beter dan onze oud-reizigers? Lees hier per regio een aantal ervaringsverhalen en laat je inspireren!

Huizen renoveren in Frankrijk

Aafje in Frankrijk ESC

Aafje ging een jaar naar Bretagne in Frankrijk en werkte hier bij een organisatie die mensen helpt in (financiële) moeilijkheden. Lees meer “Huizen renoveren in Frankrijk”

Bamboe kappen en verwerken naar bamboe houtskool in Japan!

Taryn deed een natuur project en reisde af naar Japan! Lees meer “Bamboe kappen en verwerken naar bamboe houtskool in Japan!”

Lesgeven en thee drinken in Marokko

Josien gaf Engelse les in Marokko, maakte prachtige uitstapjes en dronk thee met héél veel suiker. Lees meer “Lesgeven en thee drinken in Marokko”

Animatie verzorgen in ziekenhuizen in Roemenië

Isanne ging 6 maanden met ESC naar Roemenië en gaf hier les over Solidariteit en verzorgde animatie in ziekenhuizen. Lees meer “Animatie verzorgen in ziekenhuizen in Roemenië”

Helpen op oesterkwekerij en appelboerderij in Japan

Jacky nam deel aan een groepsproject in Japan en hielp bij een oesterkwekerij en een appelboerderij. Lees meer “Helpen op oesterkwekerij en appelboerderij in Japan”

Spaanse les en werken in een Peruaanse jongensgevangenis

Vijf maanden naar Peru om Spaanse lessen te volgen en te werken in een jongensgevangenis. Een onvergetelijke ervaring volgens Manon! Lees meer “Spaanse les en werken in een Peruaanse jongensgevangenis”

Kinderdagverblijven opknappen in Servië

Groiepsproject Servie

Francisca nam deel aan een groepsproject in Servië en hielp bij het opknappen van kinderdagverblijven. Lees meer “Kinderdagverblijven opknappen in Servië”

Kleding sorteren bij de Nederlandse Emmaus kringloopketen

emmaus project

Nahje begeleidde voor twee weken een SIW vrijwilligersproject in Nederland en vertelt over haar ervaringen als projectbegeleider bij SIW. Lees meer “Kleding sorteren bij de Nederlandse Emmaus kringloopketen”

Kinderen verblijden in een centrum voor kinderen met een beperking in Oeganda!

Wytske (23) deed werkervaring op in een centrum voor kinderen met een beperking. Het pastte namelijk perfect bij haar afgeronde studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Ze kon hierdoor iets betekenen voor anderen én nieuwe dingen leren. Hoe mooi is dat! Lees meer “Kinderen verblijden in een centrum voor kinderen met een beperking in Oeganda!”

Lesgeven en constructiewerkzaamheden in Cambodja

Jacky reisde af naar Cambodja voor een project in het dorp Svay Thom. Hij gaf niet alleen les aan kinderen, maar bouwde ook mee aan een educatiecentrum. Lees meer “Lesgeven en constructiewerkzaamheden in Cambodja”

Wiskunde en gymles geven in Kenia

Vera vertrok naar Kenia en gaf les in gym en wiskunde, poetste ziekenhuizen en maakte kennis met de Keniaanse cultuur. Lees meer “Wiskunde en gymles geven in Kenia”

Wonen en werken in een spirituele leefgemeenschap in Zweden

Nienke in Zweden ESC

Nienke nam deel aan een ESC-project in Zweden en woonde een jaar lang in een spirituele leefgemeenschap. Lees meer “Wonen en werken in een spirituele leefgemeenschap in Zweden”

Schuren en schilderen aan een tweemaster in Duitsland

Ervaring_Romano_Duitsland1

Uiteindelijk kwam er meer thuis dan dat er weg ging. Ik heb een twee geweldige weken gehad, veel ervaring opgedaan en veel over mijzelf geleerd. Lees meer “Schuren en schilderen aan een tweemaster in Duitsland”

Kinderen in Frankrijk lesgeven over duurzaamheid

Emma ging met ESC naar Frankrijk om les te geven op een middelbare school over duurzaamheid en cultuur Lees meer “Kinderen in Frankrijk lesgeven over duurzaamheid”

Handwerken en huiswerkbegeleiding in Peru

Marjon vertrok voor zeven maanden naar Peru, en werkte mee aan maar liefst drie vrijwilligersprojecten. Lees meer “Handwerken en huiswerkbegeleiding in Peru”

Werken tegen de plastic soup in Kroatië

edo Kroatie ESC

Edo ging voor 7,5 maand naar Kroatië met ESC (eerder bekend als EVS) en werkte hier aan een duurzaamheidsproject. Dit ESC project “European Friends for Green Trends” wordt gesponsord door het Erasmus+ programma. Lees meer “Werken tegen de plastic soup in Kroatië”

Women empowerment in Nepal!

Maaike verbreedde haar culture horizon in Nepal en werkte met kwetsbare vrouwen. Lees meer “Women empowerment in Nepal!”

Lesgeven over duurzaamheid in Spanje

Eline-Jessica ESC Spanje

Eline-Jessica nam deel aan ESC-project in Spanje en gaf les over natuurlijke ecosystemen. Lees meer “Lesgeven over duurzaamheid in Spanje”

Engelse les geven op een Thaise tempelschool

Yvette vertrok naar Thailand om Engelse les aan kinderen te geven. Zelfs de Thaise leraren kwamen bij haar in de klas zitten om van haar te leren! Lees meer “Engelse les geven op een Thaise tempelschool”

Lesgeven, yoga en ayurveda in India

Ervaring_Hans_India

Na onze eerste yogales maken we een rondje langs de klassen waar de kinderen les krijgen. Nou, we zijn meer dan welkom! Alle kinderen lachen en giechelen ons toe. Lees meer “Lesgeven, yoga en ayurveda in India”

Sportevenementen organiseren in Mongolië

Ruben in Mongolie

Ruben nam deel aan een groepsproject in Mongolië en beleefde geweldige avonturen. Lees meer “Sportevenementen organiseren in Mongolië”

Tomaten en komkommers verbouwen in IJsland

Sterre in IJsland SIW

Ik wilde graag uit mijn comfortzone, nieuwe mensen ontmoeten van over de hele wereld en ervaring opdoen met werkzaamheden die ik nog nooit had gedaan. Lees meer “Tomaten en komkommers verbouwen in IJsland”

Taalles geven aan asielzoekers in België

ervaring Simone ESC Brussel

Simone was een jaar ESC-vrijwilliger in een asielzoekerscentrum in Brussel. Haar ervaringen op het project, zoals het uitwisselen van poëzie en verhalen, zijn indrukwekkend. Lees meer “Taalles geven aan asielzoekers in België”

Inzetten voor milieubescherming in Letland

Janny wilde graag switchen van sector en in het buitenland werken. ESC was voor haar -naast een geweldige ervaring- een opstap om dat te bereiken. Lees meer “Inzetten voor milieubescherming in Letland”

Natuurbescherming op het Griekse eiland Samos

ESC griekenland

Negen maanden in Griekenland, waar ik veel heb geleerd en gezien over de dingen die spelen omtrent milieu in deze regio en over het doorzettingsvermogen en gastvrijheid van mensen, zelfs in economisch moeilijke tijden. Lees meer “Natuurbescherming op het Griekse eiland Samos”

Werken op een school voor kinderen met een beperking in Thailand

Thailand ervaring Boaz

Na lang twijfelen vertrok Boaz naar Thailand om te werken op een school voor kinderen met een beperking, ontmoette fantastische mensen en ontdekte een ander Thailand! Lees meer “Werken op een school voor kinderen met een beperking in Thailand”

Klussen en Engelse les geven in Indonesië

Met haar Indonesische achtergrond was het voor Joyce snel duidelijk: ze ging vrijwilligerswerk doen op een school in Indonesië! Lees meer “Klussen en Engelse les geven in Indonesië”

Aan de slag bij een jongerenorganisatie in Roemenië

Grytine in Roemenie ESC

Grytine nam deel aan een ESC-project in een bergstad in Roemenië. Zij werkte met jongeren en kinderen bij een organisatie die de talenten in de lokale gemeenschap wil stimuleren. Zij heeft haar project als een groot avontuur ervaren. Lees meer “Aan de slag bij een jongerenorganisatie in Roemenië”

Leren over hiv en aids in Oeganda

Oeganda Susie ervaring

Susie nam deel aan een Op Maat project en vertrok voor zeven maanden naar Oeganda. Ze leerde alles over het runnen van een ngo, en over hiv en aids.
Lees meer “Leren over hiv en aids in Oeganda”

Migranten bijstaan in Mexico

Mexico Daphne ervaring

Vrijwilligster Daphne vertrok voor drie maanden naar Mexico. Daar werkte ze in een herberg voor migranten op doortocht naar de Verenigde Staten. Een bijzondere ervaring om nooit te vergeten! Lees meer “Migranten bijstaan in Mexico”

Tijgers en luipaarden voeren in de Verenigde Staten

everglades USA ervaring

Werken met tijgers en luipaarden, maar ook genoeg tijd overhouden om de omgeving te verkennen? Doe net als Mathias, en ga aan de slag bij het Big Cat Sanctuary in Florida! Lees meer “Tijgers en luipaarden voeren in de Verenigde Staten”

Workshops geven op scholen in Polen

paul in Polen ESC

Paul ging naar Polen en gaf daar workshops op scholen over de EU en Nederland. Lees meer “Workshops geven op scholen in Polen”

Inzetten voor duurzaamheid in IJsland

Carlos Groesproject in IJsland

Carlos nam deel aan een groepsproject in IJsland en zette zich in voor milieuproblematiek. Lees meer “Inzetten voor duurzaamheid in IJsland”

Samen met gezinnen werken in een schooltuin in Finland

Lynn bosbessen plukken Finland

Moeder Mechteld en dochter Lynn namen deel aan groepsproject gericht op families in Finland en en werkten samen in een schooltuin. Lees meer “Samen met gezinnen werken in een schooltuin in Finland”