Bezoek de Tussenjaarbeurs op 28 juni

Sociaal fonds SIW

Je grenzen verleggen, kennis maken met andere culturen, over de hele wereld vrienden maken en ook nog eens lokaal goed doen? Ga dan internationaal vrijwilligerswerk doen!

Heb jij de financiële middelen niet om op reis te gaan?

Wil jij wel internationaal vrijwilligerswerk doen maar heb je de middelen niet om dit rond te krijgen? Dan kunnen wij je misschien helpen.

Vrijwilligerswerk is niet gratis, tenzij je met ESC op reis gaat. Ben jij tussen de 18 en 30 jaar, dan kan jij vrijwel kosteloos vrijwilligerswerk doen met het EU gesubsidieerde programma ESC. Hiermee worden onder andere je reis- en verblijfkosten betaald en ontvang je zakgeld. Deze projecten duren tussen 2 en 12 maanden. Ons doel is het stimuleren van interculturele uitwisselingen en dit bereiken we door Nederlandse vrijwilligers een vrijwilligersproject in het buitenland te laten doen. Wij ontvangen ook buitenlandse vrijwilligers op Nederlandse projecten.

SIW weet dat het financieel niet voor iedereen haalbaar is om internationaal vrijwilligerswerk te doen omdat het qua kosten kan oplopen als je de reis- en verblijfkosten zelf moet betalen. Hiervoor hebben we een sociaal fonds opgericht.

Met het sociale fonds kunnen we ervoor zorgen dat jij toch internationaal vrijwilligerswerk kan doen. Hier zitten wel voorwaarden aan verbonden. Wil je hier meer over weten, mail dan naar sociaalfonds@siw.nl. We helpen je graag!