Bolivia

Wist jij dat de op-een-na-grootste zoutvlakte ter wereld in Bolivia ligt? En dat er nog vele stammen indianen op de rieteilanden in het Titicacameer wonen? Bolivia is nog een relatief onbekend land, maar het heeft met de indrukwekkend mooie natuur en bijzondere steden zoals hoofdstad Sucre veel te bieden. Om nog maar te zwijgen over de bijzondere cultuur: voodoo-markten, marktvrouwen in klederdracht en bombins (hoedjes) en de bizarre gebruiken in de gevangenis in La Paz. Ontdek het allemaal zelf met een project van SIW in Bolivia! Wil je dit land bezoeken, dan is de beste reistijd van mei t/m september.

Dit is het type projecten dat we hier aanbieden:

  • Natuur
  • Sociaal
  • Kinderen
  • Onderwijs
  • Cultuur
  • Landbouw

Culinair genieten in Bolivia, het land van de wereldberoemde chorizo.

In de prachtige stad La Paz en in de rest van Bolivia hebben we tientallen projecten, waar vast iets van jouw voorkeur bij zit. Zo kan je in het binnenland meewerken aan de productie van ecologische en duurzame landbouwproducten. Of je helpt mee in de bibliotheek in La Paz en ontwikkelt activiteiten om mensen meer te laten lezen. Verder zijn er ook vele mooie Projecten Op Maat waarbij je de positie van vrouwen in Bolivia helpt versterken.

Goed om te weten: SIW beoordeelt projecten met kinderen volgens de richtlijnen van het Better Care Network. Lees meer over ons beleid.

Samen met de regiospecialist ga je aan de slag om van jouw idee werkelijkheid te maken. Word jij hiervan enthousiast, ga dan naar onze pagina over Wereld-basis-projecten.

Meld je aan

Op Maat Bolivia