Groepsprojecten

Wil je internationaal vrijwilligerswerk doen, maar is jouw beschikbare tijd beperkt? Dan zijn onze Groepsprojecten iets voor jou. Samen met een internationale groep vrijwilligers ga je 2 á 3 weken aan de slag in een land naar jouw keuze. Van Europa tot Azië en Afrika: bekijk de mogelijkheden van onze Groepsprojecten.

Ervaring

Het was een zeer leuke tijd en ik zal zeker nog een keer zoiets doen. Ik was de oudste, maar dit was voor mij en ook voor de anderen geen enkel probleem, integendeel...

Trijny | Groepsproject Frankrijk

Zo werkt het

1. Aanmelden

Je kan je via onze website direct inschrijven voor een project. Maak je keuze uit het projectaanbod in Afrika, Azië, Europa en Latijns-Amerika.

Standaard inschrijfgeld: EUR 275
Studenten en jongeren onder de 18 jaar: EUR 225

BELANGRIJK: Je kan je gerust aanmelden. Wij kijken dan of het project inderdaad doorgaat en of je geplaatst kan worden. Pas als het zeker is dat je ook daadwerkelijk naar de plaats van bestemming kan afreizen, doe je de betaling aan SIW. Niet eerder!

2. Voorbereidingsdag

Om goed voorbereid aan je avontuur te beginnen kun je meedoen aan de voorbereidingsdag. Hier krijg je informatie over de continenten, landen, cultuurverschillen, gezondheidszorg, verwachtingen en projectsituaties. Ook zullen er gastsprekers en oud-deelnemers aanwezig zijn.

3. Start je avontuur!

Dan is het moment daar en ga je beginnen met je project, je maakt internationale vrienden en komt in aanraking met andere culturen.

4. Thuiskomst en evaluatie

Wij willen graag weten hoe je het project hebt ervaren, na thuiskomst krijg je van ons een evaluatieverzoek.

5. Geef je ervaringen door

De prachtige ervaring die je hebt opgedaan is een bron van inspiratie voor nieuwe avonturiers! Wij nemen contact met je op over de mogelijkheden voor het delen van jouw ervaring.