Groepsprojecten

Wil je internationaal vrijwilligerswerk doen, maar is jouw beschikbare tijd beperkt? Dan zijn onze Groepsprojecten iets voor jou. Samen met een internationale groep vrijwilligers ga je 2 á 3 weken aan de slag in een land naar jouw keuze. Van Europa tot Azië en Afrika: bekijk de mogelijkheden van onze Groepsprojecten.

Als SIW zenden wij uit naar landen die op ‘groen’ of ‘geel’ staan. Onder voorwaarden zenden wij ook vrijwilligers uit naar gebieden met een oranje reisadvies. Actuele informatie is te vinden op de website https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen van de Rijksoverheid.

Mocht het door jou gekozen project niet doorgaan, dan kunnen we natuurlijk samen kijken naar een ander gelijksoortig project waaraan je wel kunt deelnemen.

Ervaring

Je maakt bijzondere dingen mee en je ontmoet hele leuke en interessante mensen.

Carlos - Groepsproject | IJsland

Zo werkt het

1. Aanmelden

Je kan je via onze website direct inschrijven voor een project. Maak je keuze uit het projectaanbod in Afrika, Azië, Europa en Latijns-Amerika.

Standaard inschrijfgeld: € 345
Studenten en jongeren onder de 18 jaar krijgen € 50 korting.

Jongeren onder 18 jaar moeten voor vertrek verplicht een training volgen. De kosten hiervoor zijn € 50 en worden apart in rekening gebracht.

2. Voorbereidingsdag

Om goed voorbereid aan je avontuur te beginnen kun je meedoen aan de voorbereidingsdag. Hier krijg je informatie over de continenten, landen, cultuurverschillen, gezondheidszorg, verwachtingen en projectsituaties. Ook zullen er gastsprekers en oud-deelnemers aanwezig zijn.

3. Start je avontuur!

Dan is het moment daar en ga je beginnen met je project, je maakt internationale vrienden en komt in aanraking met andere culturen.

4. Thuiskomst en evaluatie

Wij willen graag weten hoe je het project hebt ervaren, na thuiskomst krijg je van ons een evaluatieverzoek.

5. Geef je ervaringen door

De prachtige ervaring die je hebt opgedaan is een bron van inspiratie voor nieuwe avonturiers! Wij nemen contact met je op over de mogelijkheden voor het delen van jouw ervaring.