Projecten Op Maat

Momenteel zijn we ons aanbod van vrijwilligersprojecten voor langere tijd buiten Europa aan het herzien. Heb je belangstelling, stuur dan een email naar info@siw.nl. We houden je dan op de hoogte – projecten voor 2 à 3 weken binnen- en buiten Europa bieden we aan onder groepsprojecten – als je tussen de 18 en de 30 jaar bent kan je bijna kosteloos kortere of langere tijd vrijwilligerswerk doen in Europa met europese subsidie (ESC)

Ervaringen van deelnemers

Mijn afscheid werd 'gevierd' met cake en cola

Marjon - Project op Maat | Peru

Zo werkt het

1. Aanmelden bij de regiospecialist

Interesse in een Project Op Maat? Meld je dan meteen aan! Binnen enkele dagen zal er contact worden opgenomen om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. Houd er rekening mee dat SIW werkt met vrijwilligers, waardoor het soms iets langer kan duren. MTV (1-3 maanden): € 395 LTV (3-6 maanden): € 495 Studenten krijgen € 50 korting.

2. Kennismakingsgesprek

Onze vrijwillige regiospecialisten gaan samen met jou kijken welk project het beste bij jouw wensen aansluit en welke voorbereiding je hiervoor nodig hebt. Zo kun je aangeven waar je graag heen wilt en welke data je graag weg zou willen.

3. Inschrijven voor project

Zodra je de keuze voor je project hebt gemaakt en het inschrijfgeld betaald is, zetten wij je aanvraag door naar de betreffende zusterorganisatie. De buitenlandse zusterorganisatie beslist dan of je geplaatst wordt. Binnen uiterlijk twee weken na aanmelding krijgt SIW bericht hierover. Mocht je niet geplaatst kunnen worden op het project van je keuze, dan nemen we direct schriftelijk of telefonisch contact met je op, om in overleg met jou, naar verdere mogelijkheden te zoeken.

4. Voorbereidingsdag

Tijdens de voorbereiding krijg je informatie over de continenten, landen, cultuurverschillen, gezondheidszorg, verwachtingen en projectsituaties. Ook zullen er gastsprekers en oud-deelnemers aanwezig zijn. Het kan zijn dat je je project al voor de voorbereiding hebt gekozen, maar dit kan ook nog daarna. Soms kan de voorbereiding je helpen in het bepalen wat jij belangrijk vindt.

5. Start je avontuur!

Dan is het moment daar en ga je beginnen met je project, je maakt internationale vrienden en komt in aanraking met andere culturen. Ook zouden we het leuk vinden als je je ervaringen via sociale media ook met ons wil delen.

6. Thuiskomst en evaluatie

Wij willen graag weten hoe je het project hebt ervaren, na thuiskomst krijg je van ons een evaluatieverzoek.

7. Geef je ervaringen door

De prachtige ervaring die je hebt opgedaan is een bron van inspiratie voor nieuwe avonturiers! Wij nemen contact met je op over de mogelijkheden voor het delen van jouw ervaring.

Aanmelden