Tarieven

Transparant en betaalbaar

SIW is een non-profit organisatie en daarom zijn onze tarieven laag. We werken samen met andere non-profit organisaties om jouw vrijwilligersproject te realiseren. Onze projecten hebben verschillende tarieven en kortingsmogelijkheden. In het uitklapmenu kun je de tarieven per type project inzien.

Waar betaal je voor?

Kies je een vrijwilligersproject via SIW, dan regelen wij veel voor je. Toch zijn er een aantal zaken die je zelf moet regelen en betalen. Wij geven je een handig overzicht. (Let op: dit overzicht geldt niet voor ESC-projecten)

Dit zit inbegrepen in het inschrijfgeld Dit regel én betaal je zelf
Bemiddeling met de partnerorganisatie voor je plaatsing Reis van en naar het project
Begeleiding door een vrijwillige regiospecialist Visum – onze TIP – CIBTvisas
Voorbereidingsdag Verzekeringen – onze TIP – JoHo verzekeringen
VOG, indien van toepassing (kan gratis via SIW worden aangevraagd) Vaccinaties
Evaluatie

Cadeaubon

Tarieven

Groepsprojecten

Standaard inschrijfgeld: EUR 275
Studenten en jongeren onder de 18 jaar: EUR 225

Verder betaal je in sommige landen aan de organisatie ter plaatse nog een lokale bijdrage voor onder andere je eten, onderdak en de organisatie van het project. Deze extra bijdrage is tussen de €0,- en €300,-. De hoogte van dit bedrag staat bij elk project onder 'lokale bijdrage' in de projectomschrijving.

Projecten Op Maat

Standaard inschrijfgeld: EUR 399 Studenten: EUR 349 Hiervoor krijg je je accommodatie, maaltijden, projectdeelname en diverse activiteiten en excursies. Naast het inschrijfgeld betaal je de organisatie ter plaatse tussen de €100,- en €200,- per maand aan accommodatie, maaltijden, reiskosten naar het project en de organisatie van het project.

European Solidarity Corps

Je kunt gebruik maken van de ESC subsidie, deze vragen wij voor je aan. 90% van je reiskosten en 100% van de kosten voor je verzekering, voorbereiding, visum, kost en inwoning worden vergoed en je ontvangt zakgeld. Je betaalt een borg van EUR 149 die je terug krijgt na daadwerkelijke deelname aan een project en volledige afronding.

Scholenprojecten

Standaard inschrijfgeld (gemiddeld): EUR 125. Dit geldt voor groepen, waaronder studieverenigingen en klassen en hangt onder meer af van de groepsgrootte. Daarnaast geldt ook hier dat er in sommige landen lokale kosten tussen de €0,- en €300,- gehanteerd worden. Voor individuele stages en een tussenjaar verwijzen wij naar de kosten voor Groepsprojecten, Op Maat en ESC.

Kortingen

Schrijf je in voor meerdere projecten

Als je je inschrijft voor meerdere projecten tegelijk krijg je 25 % korting op het inschrijfgeld van het tweede project. Hetzelfde kortingspercentage geldt als je daarna opnieuw met ons op reis gaat.

Ga opnieuw met SIW weg

Je krijgt 25 % korting als je voor de tweede keer via SIW deelneemt aan een vrijwilligersproject. Hetzelfde geldt als je daarna opnieuw met ons op reis gaat.