Transparant en betaalbaar

SIW is een non-profit organisatie en daarom zijn onze tarieven laag. We werken samen met andere non-profit organisaties om jouw vrijwilligersproject te realiseren. Onze projecten hebben verschillende tarieven en kortingsmogelijkheden. In het uitklapmenu kun je de tarieven per type project inzien.

Waar betaal je voor?

Kies je een vrijwilligersproject via SIW, dan regelen wij veel voor je. Toch zijn er een aantal zaken die je zelf moet regelen en betalen. Wij geven je een handig overzicht. (Let op: dit overzicht geldt niet voor ESC-projecten)

Dit zit inbegrepen in het inschrijfgeldDit regel én betaal je zelf
Bemiddeling met de partnerorganisatie voor je plaatsingReis van en naar het project
Begeleiding door een vrijwillige regiospecialistVisum
VoorbereidingsdagVerzekeringen
VOG, indien van toepassing (kan gratis via SIW worden aangevraagd)Vaccinaties
Evaluatie

Zo besteden wij onze inkomsten

SIW wil transparant zijn over de wijze waarop wij onze inkomsten besteden. SIW is een non-profit organisatie; wij hoeven geen winst te maken en we werken vrijwel uitsluitend met vrijwilligers.

Onderstaande diagram geeft een overzicht van onze uitgaven.

 • Uitzendingen

  De directe kosten verbonden aan de uitzendingen. Daarnaast besteedt onze betaalde medewerker 50% van haar tijd aan bemiddeling en plaatsing.

 • Nederlandse projecten

  Kosten verbonden met het organiseren van de Nederlandse Projecten. Daarnaast besteedt onze betaalde medewerker de overige 50% aan de Nederlandse Projecten.

 • Training medewerkers

  Kosten verbonden met de professionalisering van de vrijwillige medewerkers.

 • Reiskosten medewerkers

  Reiskostenvergoeding voor onze vrijwillige medewerkers.

 • Publiciteit

  Informatie en voorlichtingsmateriaal voor (aanstaande) vrijwilligers, de organisatie van Infodagen, advertenties en deelname aan evenementen.

 • Internationale samenwerkingsverbanden

  We betalen contributie aan koepelorganisaties als The Alliance of European Voluntary Services  en CCIVS  waarmee wij samenwerken om kwalitatief goede projecten aan te kunnen bieden.

 • Bedrijfskosten

  Kosten verbonden aan onderhoud van het kantoor, verzekeringen, gas, water, elektriciteit, ICT en bankkosten.

Tarieven

Standaard inschrijfgeld: € 275 
Studenten en jongeren onder de 18 jaar: € 225

Verder betaal je in sommige landen aan de organisatie ter plaatse nog een lokale bijdrage voor onder andere je eten, onderdak en de organisatie van het project. Deze extra bijdrage is tussen de €0,- en €300,-. De hoogte van dit bedrag staat bij elk project onder 'lokale bijdrage' in de projectomschrijving.

Standaard inschrijfgeld: € 399
Studenten: € 349

Hiervoor krijg je je accommodatie, maaltijden, projectdeelname en diverse activiteiten en excursies. Naast het inschrijfgeld betaal je de organisatie ter plaatse tussen de €100,- en €200,- per maand aan accomodatie, maaltijden, reiskosten naar het project en de organisatie van het project.

Je kunt gebruik maken van de ESC subsidie, deze vragen wij voor je aan. 90% van je reiskosten en 100% van de kosten voor je verzekering, voorbereiding, visum, kost en inwoning worden vergoed en je ontvangt zakgeld. Je betaalt een borg van € 149 die je terug krijgt na daadwerkelijke deelname aan een project en volledige afronding.

Kortingen

Als je je inschrijft voor meerdere projecten tegelijk krijg je 25 % korting op het inschrijfgeld van het tweede project en zelfs 50 % korting op het derde project.

Je krijgt 25 % korting als je voor de tweede keer via SIW deelneemt aan een vrijwilligersproject. Ga je voor de derde keer met SIW weg, dan krijg je maar liefst 50 % korting.