Toegankelijk en betaalbaar

SIW is een non-profit organisatie en daarom proberen wij onze tarieven zo laag mogelijk te houden. We werken samen met andere non-profit organisaties om jouw vrijwilligersproject te realiseren. Er zijn verschillende tarieven en kortingsmogelijkheden.

Alle kosten zijn inclusief:

  • Administratie en bemiddeling met de zusterorganisatie voor je plaatsing op het project
  • Begeleiding van een vrijwillige regiospecialist
  • Voorbereidingsdag
  • Projectbegeleiding
  • Evaluatie

Je betaalt zelf de persoonlijke kosten zoals visum, reis, verzekeringen, vaccinaties en VOG, tenzij anders vermeld.

Tarieven en kortingen

Standaard inschrijfgeld: € 275
Studenten en jongeren onder de 18 jaar: € 225

Verder betaal je in sommige landen aan de lokale organisatie ter plaatse nog een extra bijdrage voor onder andere je eten, onderdak en de lokale organisatie van het project. Deze extra bijdrage is tussen de €0 en €300. De hoogte van dit bedrag staat bij elk project onder 'extra fee' in de projectomschrijving.

Standaard inschrijfgeld: € 399
Studenten en jongeren onder de 18 jaar: € 349

Naast het inschrijfgeld betaal je de lokale organisatie ter plaatse vanaf €175 per maand aan accommodatie, maaltijden, reiskosten naar het project en de lokale organisatie van het project.

Je kunt gebruik maken van de EVS subsidie, deze vragen wij voor je aan. 90% van je reiskosten en 100% van de kosten voor je verzekering, voorbereiding, visum, kost en inwoning worden vergoed en je ontvangt zakgeld. Je betaalt een inschrijfborg van € 155 die je terug krijgt na daadwerkelijke deelname aan het project.

Je krijgt 25% korting op het inschrijfgeld van het tweede project. En zelfs 50% korting op het inschrijfgeld van een derde project.